Renault Scenic ciężko pali na ciepłym silniku
Moderator:raptus1984
należało by podłączyć pod komp i sprawdzić czy wszystkie wskazania temperatur widzi prawidłowo i czy pompa jest odpowiednio ustawiona jeśli tak to są to npierwsze oznaki zużycia pompy i wtedy są dwie opcje wymienić pompę albo zwiększyć dawkę rozruchową
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
A może coś z rozrusznikiem sprawdzałeś napięcie?? i czy spada podczas kręcenia??
Ciśnienie na rampie? Jak kręci normalnie czy powoli?gogiel pisze: Scenic 1.9 z 2004 r auto pali normalnie na zimnym a po rozgrzaniu trzeba bardzo długo kręcić
chyba że długo kręci.Mechaniczny pisze:A może coś z rozrusznikiem sprawdzałeś napięcie?? i czy spada podczas kręcenia??
O czym ty piszesz, tam nie ma regulowanej dawki paliwa.dawid2110 pisze:ale i tak wydaje mi sie że trzeba zwiększyć dawkę rozruchową
jest za słabe tylko czym to sprzawdziłeś . sprawdź czujnik położenia wału.gogiel pisze:rzeczywiście jest chyba za słabe na wolnych obrotach 10v na wysokich tylko 11v więc chyba za słabe.
Witam wszystkich ponownie okazało się że winny był rozrusznik rozrusznik japoński i ciężko było dostać części okazało się że jak się rozgrzał to pobierał bardzo dużo prądu i jest teraz ok tylko nadal nie wiem dlaczego na zimnym palił Ale dzięki wszystkim za pomoc.