Opel zafira 2.0 dti olej w paliwie
Moderator:raptus1984
- diagnostic
- Początkujący
Witam mam nietypowy problem zafira a 2.0 dti nie chce odpalić gdy próbowałem pociągnąć pompką paliwo przez wąż przed filtrem paliwa dojściowy zaczęło lecieć czarne paliwo jak by miało w sobie olej ale skąd w zbiorniku olej Chyba że zostało zatankowane takie paliwo w co wątpię.
Czarne paliwo leciało bezpośrednio ze zbiornika czy z filtra ?
Widziałem już kilka razy przy wymianach jak na dnie filtra osadza się czarna maź, było jej nawet sporo, często dochodziło do momentu, że silnik pracował prawidłowo na wolnych obrotach a po wciśniećiu gazu zamulał. Niestety taka jest jakość naszych paliw ...
Widziałem już kilka razy przy wymianach jak na dnie filtra osadza się czarna maź, było jej nawet sporo, często dochodziło do momentu, że silnik pracował prawidłowo na wolnych obrotach a po wciśniećiu gazu zamulał. Niestety taka jest jakość naszych paliw ...
- diagnostic
- Początkujący
Bezpośrednio z zbiornika nie z filtra.
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Co prawda nie mamy rewelacyjnych paliw ale "czarnego" paliwa chyba nie sprzedają jeśli jest to olej jedyne co mi przychodzi do głowy to przelewy wtrysków które znajdują się pod deklem i maja dostęp do oleju tylko że problem tych silników to uszczelniacze wtryskiwaczów ale wtedy paliwo dostaje się do oleju a nie odwrotnie. Gdy powyższe porady nie pomogą obejrzał bym co się dzieje pod deklem.
- bartek18150
- User
Masz do wymiany przedni uszczelniacz właka pompy wtryskowej, a nie zadne paliwo kiepskie...
Czasem przyczyna czarnego paliwa bywaja zawieszajace sie koncowki, ale to w starych konstrukcjach bezposredniego wtrysku typu deutz itp...
Czasem przyczyna czarnego paliwa bywaja zawieszajace sie koncowki, ale to w starych konstrukcjach bezposredniego wtrysku typu deutz itp...
POMPY WTRYSKOWE,REGENERACJE ; UKŁADY CR
- stanisław 1946
- User
Potrzebne nowe uszczelnienia wtrysków.
Periculum in more
- diagnostic
- Początkujący
W następnym tygodniu posprawdzam wszystko co napisaliście i zobaczę co było, piwka dla was.
- diagnostic
- Początkujący
Problemem był uszczelniacz na wałku pompy. Dzięki za pomoc.