witam
co oznacza za duża rezystancja w poduszce powietrznej , samochód to ALFA ROMEO 147 1.6
świeci kontrolka od poduch i komunikat wyświetla na kompie . dodam ze samochod dopiero co kupilem i nie wiem na 100 % czy poducha tam jest czy nie . ale podobno jest .
rezystancja w poduszce
Moderator:raptus1984
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Ten błąd wyświetla się często gdy wypnie się wtyczka pod fotelem,lub gdzieś przetrze się przewód.
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
A po kasowaniu błąd powraca Nie wiem jak w tym modelu alfy ale wydaje mi się że z niewielkim trudem powinieneś dostać się do kostki.A co do sprawdzenia przewodów to raczej trzeba będzie demontować siedzenie żeby dokładnie sprawdzić przewody.
- arnipoznań
- VIP/Moderator
podłączałeś komputer? obwód której poduszki jest uszkodzony?
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
- arnipoznań
- VIP/Moderator
tu masz kawałek schematu z obydwoma poduszkami bocznymi które są umieszczone w siedzeniach, ta po lewej stronie to chyba jasiek pasażera, nie wiem czy ją sprawdzisz miernikiem bo ma trzy przewody, ale możesz spróbować porównać wartości pomierzone obydwu poduszek jak już znajdziesz pod siedzeniami kostki od nich.
Jak ma trochę oleju w głowie to nie sprawdzi. Miernik może ją zdetonować.arnipoznań pisze:nie wiem czy ją sprawdzisz miernikiem
W prawdzie małe są szanse, ale zdarzały się przypadki.
- arnipoznań
- VIP/Moderator
wiedzialem ze ktos to napisze
2.2 ohma lub kohma już nie pamiętaj. Ja osobiście szczerze odradzam mierzenie poduszek miernikiem widziałem jak w taki sposób wywaliło poduszkę . Najlepiej rezystor w kostkę i wiesz czy przerwa jest przed czy po kostce. ewentualnie możesz przemierzyć rezystancję między kostką a sterownikiem
tak są 3 bo 2 to zapalnik a trzeci przewód to poprostu uziemienie poduszki
tak są 3 bo 2 to zapalnik a trzeci przewód to poprostu uziemienie poduszki
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo