Witam.
Otóż mam problem z moim silniczkiem. Sprawa polega na tym ze autko pali nawet 13 l
podlaczony pod POLSKIEGO-VAGA 4.6 wybija błąd 537 regulacja lambda poza specyfikacją - wartość górna-Sporadyczny samochód czesto muli
Mam tez Printscreen z pracy silnika
Niedawno wymieniany czujnik temp, czyszczona i adaptowana przepustnica:)
Zapomnałem o jeszcze jednym jak pojawi sie blad sonda stoi na 0,16V jak go usune zaczyna prace
Ma ktos jakis pomysł?
Golf 4 1.6 SR wysokie spalanie
Moderator:raptus1984
ja bym celował w czujnik temperatury . Podepnij sobie vaga na zimnym silniku i go grzej. kontroluj jak rośnie temperatura na wskaźniku a jak widzi komputer. Wydaje mi sie ze sonde narazie nie ma co ruszać . Pracuje ona a jak napięcie nie skacze to wtedy wywala błąd . ja bym interpretował tak ze wtedy wskakuje w tryb awaryjny i sonde ustawia sobie w tryb awaryjny (tak mi sie wydaje). Tak jak pisałem przyjrzał bym sie temperaturze.
- witkowski.jakub
- User
Może nie w tym czujniku był problem co wymieniłeś. Czujnik cieczy chłodzącej w głowicy silnika (pod aparatem zapłonowym) podaje sygnał do komputera, a także m.in. odpowiedzialny jest za pracę wentylatora. Za wskazania temperatury na desce rozdzielczej odpowiada czujnik temperatury umieszczony między wtryskiwaczami obok przepustnicy.