Witajcie!
Potrzebuje pomocy!
Posiadam BMW e36 316i z instalacją gazową sekwencyjną Stag 4.
Od jakiegoś czasu auto kosmicznie dużo spala mi benzyny.
Czasami, ale nie zawsze, wysiadając z auta czuć troszkę benzynę.
Ale za każdym razem wyjeżdżając z parkingu nie widać, żeby coś wyciekało.
Nie wiem, czy to ma jakiś związek ale jest też problem z gazem, bo kiedyś przełączał się normalnie po osiągnięciu ok. 30 stopni a teraz raz się przełączy na 40 stopniach a raz silnik nagrzeje się do 90 stopni i ciągle jedzie na benzynie...
Dodam, że nawiew dmucha ciepłym dopiero w momencie gdy samochód przełączy się na gaz.
BMW e36 316i Problem z dużym spalaniem benzyny
Moderator:raptus1984
Jesli pol roku temu to gaz masz na gwarancji jedz niech go sprawdza . Jesli nic nie da to bez diagnostyki kompem nie ma co gdybac. Oczywiscie swiece zmienic zawsze warto
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
- armandiusz
- User
Może listwa poszła. chodzi mi o jakiś wtrysk.
Witam.
Nie chce zakładać nowego tematu więc piszę tutaj bo trochę podobny problem mam a mianowicie BMW e30 1.6 m40 któregoś pięknego razu strzeliła na gazie i od tamtej pory mam nie mały problem z nią. Nie chodzi równo gaśnie na wolnych obrotach i kopci na czarno. Założyłem nowy wtryski, nowe uszleki pod kolektor ssący, wyczyscilem przepustnice i silniczek krokowy wszystko niby działa a jednak nadal nie chce działać jak powinna. Zachowuje się źle tylko na benzynie bo na gazie chodzi w miarę równo ale to kwestia regulacji ponieważ to zwykły gaz. Macie może jeszcze jakieś sugestie ? Bo mi się kończą pomysły. A i jeszcze wymieniłem regulator cisnienia na listwie wtryskowej. Pomocy !
Nie chce zakładać nowego tematu więc piszę tutaj bo trochę podobny problem mam a mianowicie BMW e30 1.6 m40 któregoś pięknego razu strzeliła na gazie i od tamtej pory mam nie mały problem z nią. Nie chodzi równo gaśnie na wolnych obrotach i kopci na czarno. Założyłem nowy wtryski, nowe uszleki pod kolektor ssący, wyczyscilem przepustnice i silniczek krokowy wszystko niby działa a jednak nadal nie chce działać jak powinna. Zachowuje się źle tylko na benzynie bo na gazie chodzi w miarę równo ale to kwestia regulacji ponieważ to zwykły gaz. Macie może jeszcze jakieś sugestie ? Bo mi się kończą pomysły. A i jeszcze wymieniłem regulator cisnienia na listwie wtryskowej. Pomocy !
tato dlaczego Ci ludzie klękają ? bo siódemka synku jedzie
- mareczekziomek
- User
Witam, jeśli Ci strzeliła to bardzo prawdopodobne że uszkodziło Ci przepływkę. Jest na obudowie filtra. Odłącz ją i zobaczysz co się stanie, wiadomo silnik nie będzie chodził idealnie ale nie będzie głupiał z błędnych odczytów przepływki. Po drugie to możesz założyć sobie tak zwany antywybuch (taki jakby zaworek iednostronnego działania) jak strzeli to nadciśnienie nim ujdzie i nie uszkodzi Ci ani kolektora ani przepływki.Mysz735i pisze:Witam.