Astra G 2,0 DTI nie odpala
Moderator:raptus1984
- diagnostic
- Początkujący
Witam astra g 2,0 dti 1998r zgasła podczas jazdy i juz nie odpaliła, błędów brak pomyślałem o pompie paliwa ale nawet na plaku nie chce zapalić. Co może być problemem
Właśnie taką robiłem ostatnio i poszedł sterownik pompy wtryskowej. Koszt naprawy sterownika 300zł. I też nie było błędów.Odkręć przewody z wtrysków i pokręć silnikiem jak ropa nie pójdzie to sterownik padł.
Jak mogę to pomogę
- diagnostic
- Początkujący
Ale dziwne że nawet na plaku nie chce chodzić.
- arnipoznań
- VIP/Moderator
rozrząd?
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
- diagnostic
- Początkujący
Rozrząd na łańcuszku więc wątpię żeby się przestawił.
Sprawdź ciśnienie paliwa między zasobnikiem a pompą może to ci pomoże ustalić przyczynę , no a po za tym co ja tu będę dużo mówił posprawdzaj czy jest iskra, czy rozrząd w porządku, czy w ogóle paliwo dochodzi, sprawdź układ dolotowy takie podstawowe sprawy czasami w takich sytuacjach mogą dużo pomóc ...
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę
Pomogłem? Postaw browarka
Gratuluję kolego sprawdz czy w dieslu jest iskra. BRAWO!!
Nie doczytałem to takie straszne przecież wiadomo o co chodzi po prostu odpowiadam na kilka tematów jednocześnie nie sposób wszystko zapamiętać.
[ Komentarz dodany przez: Mechaniczny: 2014-02-23, 16:58 ]
Regulamin pkt 3
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bee1q1, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie doczytałem to takie straszne przecież wiadomo o co chodzi po prostu odpowiadam na kilka tematów jednocześnie nie sposób wszystko zapamiętać.
Kolego nie chcę kłótni tylko chodzi o czytanie i zrozumienie i w miarę rzetelną podpowiedz. Jak nie mogę pomóc to nie wypowiadam się takie są zasady tego forum. Pozdrawiam.
Kolego nie chcę kłótni tylko chodzi o czytanie i zrozumienie i w miarę rzetelną podpowiedz. Jak nie mogę pomóc to nie wypowiadam się takie są zasady tego forum. Pozdrawiam.
Jak mogę to pomogę
Do ciebie się mówi jak do pięcioletniego dziecka. Wszyscy na tym forum wiedzą że po prostu się pomyliłem i wiedzą o co chodzi.Ja mogę pomóc bo sprawdzenie świec żarowych może czasami pomóc jak ci się coś nie podoba nie musisz odwiedzać tego forum A po za tym proszę cię tak na przyszłość po prostu nie komentuj moich komentarzy ... Wszyscy wiemy że jesteś wspaniałym mechanikiem który cały dzień pisze te posty w oparciu o internet ze swojego pokoju może ty masz czas ale mi się nie chce w przerwie na warsztacie wchodzić i z tobą gadać więc jeśli byłbyś tak miły to już nie odpowiadaj na ten post