Kasowanie Inspekcji olejowej
- Wroclawiak71
- User
mam pytanie od bardziej doświadczonych kolegów, chodzi o kasowanie inspekcji olejowych a konkretnie jaki najlepiej urządzenia użyć do tej czynności??????
Kolego zależy w jakich autach chcesz to robić ile chcesz kasy na to wydać i czy chcesz hinola czy tylko orginalny sprzęt wchodzi w grę pozatym w wielu autach serwis olejowy skasuje sie bez żadnego sprzetu tylko za pomocą kombinacji klawiszy licznika
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Dokładnie .za pomocą kombinacji klawiszy licznika
Ale jeśli chcesz mieć koniecznie sprzęt no to poleceam ci interfejs z wtyczką szesnasto-pinową (OBD2) ,no i musisz mieć jeszcze jakiś program z tańszych polecam pcmskan. No a już z takich profesjonalnych choć nie sądzę żeby do inspekcji olejowej był potrzebny taki ,to program firmy BOSH KTS .
aha no i jak masz kompa z win 8 to zmień na win 7 nie wiem jak tam z tymi aktualizacjami może być problem bo win 8 dopiero wyszedł...
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę
Pomogłem? Postaw browarka
Pomogłem? Postaw browarka
- Wroclawiak71
- User
Jeżeli chodzi o samochody to zależy wszystko od tego jakimi przyjadą klienci na wymianę oleju. Chce się przygotować na jak najszerszą gamę samochodów osobowych. Co do finansów w miarę zrównoważyć cenę do jakości bo wiadomo , że większość interfejsów ma więcej możliwości niż kasowanie inspekcji olejowych a mi praktycznie tylko na tym zależy. A co do kasowania za pomocą kombinacji klawiszy to raz , że trzeba znać tą kombinację a co auto to inne , a szukanie przy kliencie jaka to kombinacja na necie może nie wyglądać zbyt profesjonalnie ?? ;)dawid2110 pisze:Kolego zależy w jakich autach chcesz to robić ile chcesz kasy na to wydać i czy chcesz hinola czy tylko orginalny sprzęt wchodzi w grę pozatym w wielu autach serwis olejowy skasuje sie bez żadnego sprzetu tylko za pomocą kombinacji klawiszy licznika
- Wroclawiak71
- User
A co sądzicie o czymś takim : http://allegro.pl/najlepszy-vag-pro-obd ... 50467.html