Witam,
Mam problem, auto jak w temacie - po przejechaniu kilku kilometrów silnik nagrzewa się do odpowiedniej temperatury (90 stopni)i po chwili temperatura wzrasta i płyn zaczyna się gotować. Wentylatory się uruchamiają a temperatura nie spada. Dodatkowo przy przegrzanym silniku z nawiewów w aucie jak ustawię na maksimum ciepło to leci zimne powietrze. Proszę o podpowiedź co może być przyczyną. Pozdrawiam.
Seat Toledo II 1.8 20V - przegrzewanie się + zimny nawiew
Moderator:raptus1984
- arnipoznań
- VIP/Moderator
pęknięte śmigiełko pompy wody
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
przyczyn może być wiele z kolegą u góry się zgadzam... Ale pęknięte śmigiełko pompy wody to raczej nie... raz że tam nie bardzo ma gdzie pęknąć ponieważ pompa jest "łopatkowa" w 1.8 , dwa jakby już to by chociaż troszkę pompowało ,no a tak od siebie jakbym miał jakiś pomysł podrzucić to ,albo zapchana chłodnica , albo uszczelka pod głowicą , czasami zdarza się że termostat się zepsuł no tak jak widzisz przyczyn może być kilka
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę
Pomogłem? Postaw browarka
Pomogłem? Postaw browarka
- arnipoznań
- VIP/Moderator
Z tego co kojarzę to tam jest plastikowe śmigiełko i ono lubi pęknąćbee1q1 pisze:przyczyn może być wiele z kolegą u góry się zgadzam... Ale pęknięte śmigiełko pompy wody to raczej nie... raz że tam nie bardzo ma gdzie pęknąć ponieważ pompa jest "łopatkowa" w 1.8 , dwa jakby już to by chociaż troszkę pompowało ,no a tak od siebie jakbym miał jakiś pomysł podrzucić to ,albo zapchana chłodnica , albo uszczelka pod głowicą , czasami zdarza się że termostat się zepsuł no tak jak widzisz przyczyn może być kilka
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE