Szanowni koledzy mam do was dwa pytania .
Jedno to , czy koło zamachowe / sprzęgła dwumasowe jest do regeneracji , czy ktoś to robił /zlecał , jeżeli tak to opinia czy warto?
Drugie pytanie to z zakresu elektryki pojazdowej. Auto Ford Mondeo mkIII wersja szwedzka i przeróbka świateł ,tzn podłączenie świateł mijania z wyłącznika a nie po zapłonie cały czas. Czy to problem czy ktoś przerabiał ?
Czy warto regenerować koło dwumasowe.
Moderator:raptus1984
Co do koła dwumasy są firmy które regenerują i dają rok gwarancji. Natomiast opinie są różne jedni chwalą inni są niezadowoleni. Więc temat do przemyślenia.
A co do elektryki to nie bawiłem się w takie przeróbki. Pozdrawiam
A co do elektryki to nie bawiłem się w takie przeróbki. Pozdrawiam
Jak mogę to pomogę
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Też słyszałem różne opinie ale ja osobiście nie jestem do tego przekonany, jest jeszcze opcja zmiany na sztywne, sporo osób już tak robi.
Czasem po regeneracji są lepsze niż te fabryczne. Ale nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Zmiana na sztywne znacznie skróci żywotność skrzyni biegów, zwłaszcza z silnikiem o dużym momencie obrotowym.
Ja nie mam zamiaru zmieniać na sztywne tylko jak widzę minę gościa który musi wypłacić 2200zł za dwumasowę + pozostałe to szkoda mi się go zrobiło i głośno pomyślałem o regeneracji.
Natomiast rozdzielenie świateł to fanaberia dla taxi , nie pasuje gościowi i koniec .
Natomiast rozdzielenie świateł to fanaberia dla taxi , nie pasuje gościowi i koniec .
- lukaszgryfino
- User
- Kontakt:
Znam osoby które zrobiły regenerację i jest ok. Trochę to jednak ryzykowna opcja biorąc pod uwagę że coś może się jednak rozsypać.
Każde auto kupimy - autoskupwszczecin.pl