Dziwne Zachowanie auta podczas zakrętów (Renault Scenic 1)
Moderator:raptus1984
Witam , mam problem z autkiem , a mianowicie na skrętach mam uczucie jakby lewe koło chciało pojechac w druga stronę , nie ma żadnych luzów , przeguby sa troche wyrobione ( jak jeździłem w kółko stukają ) . I tu moje pytanie co może byc przyczyną Przeguby czy coś innego moze maglownica ?( dodam ze najgorzej jest jak wjeżdżam na nie równy podjazd )
Ostatnio zmieniony 2012-12-23, 10:44 przez fuks0426, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Na początku proszę o zmianę nazwy tematu
9 pkt. REGULAMINU :
9.Nie zakładaj tematów typu.proszę o pomoc,pomocy.Nazwa tematu powinna być odpowiednio sformułowana żeby widząc nazwę wiadomo z czym jest problem.W nazwie tematu dodawaj markę samochodu oraz parametry.
9 pkt. REGULAMINU :
9.Nie zakładaj tematów typu.proszę o pomoc,pomocy.Nazwa tematu powinna być odpowiednio sformułowana żeby widząc nazwę wiadomo z czym jest problem.W nazwie tematu dodawaj markę samochodu oraz parametry.
- scenic rmi
- User
Kolego myślę że przyczyną dziwnego zachowania autka na zakrętach jest sworzeń luzów nie wykryjesz bez przyżądów na chyba że są są już na tyle duże że po podniesieniu koło lata przy sprawdzaniu tzw recznym
- arnipoznań
- VIP/Moderator
My ci tu na forum nie sprawdzimy luzów w zawieszeniu, musisz sprawdzić na podlewarowanym aucie luzy kół przy zablokowanej kierownicy do jazdy na wprost i przy skręcie, może być luz na maglownicy ale to ty musisz go zlokalizować
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
- arnipoznań
- VIP/Moderator
Żeby nie zakładac nowego tematu , mam pytanie czym mozna zastąpic linkę od sterowania nawiewu w scenicu , ta sie ciagle pętli
Proponował bym jednak założyć nowy temat
Proponował bym jednak założyć nowy temat
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez fuks0426, łącznie zmieniany 1 raz.
- arnipoznań
- VIP/Moderator
nie wiem czy akurat w sceniku jest to możliwe ale u siebie w audi zastosowałem zamiast linki drut z migomatu
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE