Obroty silnika kręca sie do 2 tys i spadaja
Moderator:raptus1984
Witam szanownych Panów mechaników. Na początku chciałbym was serdecznie pozdrowic. Mam nadzieje, że udzielicie mi porady, pomocy. Posiadam suzuki swift git 1,3. Wczoraj coś mu się stało. Silnik wkręca się tylko do 2tyś obrotów przy czym obroty spadają. Więcej nie chce się kręcic a jak otworzyłem maske to iskrzyło z kabla od świec, ale obwinąłem taśma i już nie iskrzył i dalej ten sam problem. A dziś rano poszedłem zobaczyc jak sie czuje i odczepic akumulator na 1 min i go podlaczyc na nowo i to samo, przy czym kopnal mnie prad na pokrywie silnika.
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Pierwsze co to wymień przewody wysokiego napięcia, te które izolowałeś, potem napisz czy się poprawiło jeśli nie będziemy szukać dalej przyczyny.
dokładnie przewody tylko nie kupuj tanich hinoli tylko kup cos porządnego żeby posłużyły ci dłużej a i jeśli niedawno tego nie robiłeś radze z przewodami wymienić świece
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
poniewaz robilem tak i jest to samo dalej do 2 tysiecy kreci i automatycznie spada , jak trzymam pedal gazu to 2 tysiace spada 2 spada , na starcie jak odpale jest odrazu 2 tysiace obrotow i wtedy jak dam gaz to nic sie nie dzieje, ale to jest normalne w swiftach gti ze jak jest zimny silnik to sa obroty do 2
kolego skoro czujesz kopanie prądu to albo przewody albo cewka. Izolowanie niewiele da bo tam jest wysokie napięcie które przebija izolację. Który rok masz auta??? Może wartałoby podłączyć auto pod komuter
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo