Witam. Pierwszy raz miałem taką sytuacje że gdy zapaliłem auto to zaczeło mi wyć jak by coś tarło o coś i ciężko wchodziły biegi ze zgrzytem. Po kilku metrach przejechania auto zaczeło chodzić normalnie czyli cicho i biegi zaczły lekko wchodzić.
Auto nie było zimne bo już wcześniej jechałem nim.
Auto Fiat Siena 1.4
[problemy techniczne] Auto wyje
Moderator:raptus1984
Wpomaganie raczej nie bo nie mam. Jak jeszcze raz coś takiego się mi przydarzy to przejadę się do mechanika i zobacze co on powie. Może to nie ma znaczenia dla sprawy, auto stało dłuży czas nie palone około 2,5 miecha mogła być to przyczyną tego wycia i zgrzytu skrzyni?
Rafał
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Dokładnie może coś się zastało po tak długim okresie i zawyło z początku a teraz może już się ułożyło i dotarło ale zaczekamy może sie jeszcze pojawi więc wtedy musisz się dokładnie przysłuchać.
2,5 miesiąca postoju - olej spłynął a resztówki utworzyły "skorupkę". Możliwe że pojawiła się rdza.siwy27 pisze:Jak narazie nie słychać nic. Dzięki.
Jeżeli teraz nie słychać to znaczy że autko poradziło sobie z "odleżynami".
Wiedza skończona nie istnieje.
Wymieniłem progi i duperele w seicento auto słychac o stało 2 tyg. wczoraj jak kolega pisze auto na wstecznym czasami wyje i czasami jak się jedzie i wciśnie sprzęgło to to słychać. Dziś może pozaglądam co to jest.siwy27 pisze:Pierwszy raz miałem taką sytuacje że gdy zapaliłem auto to zaczeło mi wyć jak by coś tarło