Witam,
Mam pytanie, mam małą wiedzę o mechanice.
Posiadam seata cordobe, benzyna rok 97. problem polega na tym że gdy spuszczę sprzęgło to obroty zostają na 20tyś zamiast spaść do 10tyś. W tym samym czasie pulsując tak jakby dodaje się gaz, a oczywiście nie trzymam w ogóle pedału gazu.
Proszę o opinie, diagnozę co się dzieje?
Czy konieczny jest mechanik czy sam mogę coś zrobić?
PS: Mogę uzupełnić dane samochodu jak by były potrzebne.
[pomoc samochodowa] nie spadające obroty zatrzymujące się na
Moderator:raptus1984
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Nie 20 i 10 tys tylko 2tys i 1 tys to nie formuła 1 a jesli chodzi o dane to diesel czy benzyna??
- truskaweczki2
- User
ja bym zgłosił się do kolegi, który się zna albo do mechanika ;) z samochodami nie ma co kombinować
- carlos223223
- Automistrz
Ja na początku wyczyściłbym silnik krokowy i przepustnicę.
Czy to auto posiada instalację lpg ??
Czy to auto posiada instalację lpg ??
Kto pyta, nie błądzi
http://diagnostyka.abc24.pl/
http://diagnostyka.abc24.pl/
- arnipoznań
- VIP/Moderator
jesli masz tam przepustnicę z linką gazu to wyczysc ją a jak nie to nie ruszaj sam bo sie nie znasz i mozesz zepsuć
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
w tych silnikach nie ma typowego krokowca . Przepustnice można wyczyścić ale ja obstawiam na nieszczelność miedzy przepustnicą a kolektorem ssacym. A i jeszcze sonda do sprawdzenia czasem one też potrafią robić zamieszanie . Aby sprawdzić sondę lambda najprościej ją wypiąć wtedy sterownik silnika podłoży sobie wartości zastępcze. Wypnij i zobacz jsk sytuacja będzie wyglądała
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
ja miałem to samo w 1.4 a te silniki sa bardzo podobne .najlepiej kup sylikon za pare zł zdejm przepustnice jest to bardzo proste przy okazji ją wyczyść zasylikonuj dokładnie zamontuj zaczekaj aż wyschnie i ciesz sie normalnymi obrotami