[pomoc samochodowa] problem z silnikiem w peugeot boxer
Moderator:raptus1984
Mam problem:na desce rozdzielczej samochodu pojawia się światełko kontrolne ze znaczkiem silnika... Do tego gdy uruchamiam samochód silnik popracuje parę minut i gaśnie. Gdy sam chce zgasić samochód i przekręcam kluczyk to samochód gaśnie po ok. 5 sekundach od przekręcenia kluczyka. Czym to może być spowodowane i jak temu zaradzić? proszę o pomoc.
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Za mało konkretów! Od czego się to zaczęło nagle ci się zaświeciła podczas jazdy czy coś wymieniałeś? Podaj więcej konkretów! :!:
wysuszyłem, wymieniłem filtr paliwa i powietrza, ale to nic nie zmieniło
podłączyłem pod komputer ale pcmscan nie wykrył żadnych problemów, lampka mil (kontrolka ze znaczkiem silnika) nadal jest włączona,
w parametrach temperatura płynu chłodzącego silnika (engine coolant temperature) ma wartość 215 C i przy pracy nie zmienia się, (sprawdzałem w innym samochodzie-temperatura ok31C i wzrastała wraz z pracą silnika)
podłączyłem pod komputer ale pcmscan nie wykrył żadnych problemów, lampka mil (kontrolka ze znaczkiem silnika) nadal jest włączona,
w parametrach temperatura płynu chłodzącego silnika (engine coolant temperature) ma wartość 215 C i przy pracy nie zmienia się, (sprawdzałem w innym samochodzie-temperatura ok31C i wzrastała wraz z pracą silnika)
kolego masz silnik cr common rail silnik pewnie dymi co?? zapene leją wtryski i auto wpada w tryb awaryjny i sam sie gasi. a samochód nie gasnie bo jeszcze dostaje paliwo przez cieknący wtrysk. jest druga mozliwosc ze jest uszkodzony sterownik wtrysku. najllepiej pojedz najpierw na diagnostyke komp. bo i tak sam nic nie zdziałasz .