Skuter nie pali po zimie???
Witam, posiadam skuter marki romet 747 4T. Silnik oczywiście chiński 139QMB.Po postoju w garażu przez całą zimę chciałem go uruchomić,przygotować do sezonu.Wlałem benzynę, gaźnik się zalał i jak próbuję go odpalić ze startera to muszę tak ze 20 razy kopnąć by silnik zatrybił i uruchomił się,Pochodzi przez chwilę i sam mimo woli gasnie, nawet jak się dodaje "gazu" muli go i zdech. I zauważyłem, że jak poczekam chwilę i kopnę go po chwili, to zapali i zgaśnie... próbowałem podkręcać śróbkę od wolnych obrotów to też nic nie daje, w/g brak wolnych obrotów... kręciłem tez śróbką od mieszanki paliwowo-powietrznej i mnie zaskoczyło, że jak zakręciłem ją do końca, silnik nadal pracował, a jak odkręciłem ją to skuter w/g nie reagował, mnie się wydaje że powinien zagasnąć jak śróbka ta jest wkręcona. Świeca oczywiście nowa NGK. Pomożecie ;d ?
- ponury_farmer
- User
Kiedyś miałem podobny przypadek w hondzie lead 80cm, miała wprawdzie silnik 2T ale problem był taki, że nie otwierał się prawidłowo podciśnieniowy kranik paliwa, tzn paliwo leciało bardzo powoli...