Centralny zamek nie działa golf 3
Moderator:raptus1984
- Marcin0208
- User
Witam. Mam problem z golfem 3 1994r, nie działa centralny zamek i gdy chce przekręcić kluczykiem nie ma żadnej reakcji, otworzyłem maskę i pytanie brzmi czy można jakoś oszukać centralny zamek by drzwi się otworzyły?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Marcin0208, łącznie zmieniany 1 raz.
nieciekawy problem.. Ja niedawno miałem podobny problem. Otóż nie da się teraz otworzyć drzwi kluczykiem ze strony pasażera, bo ułamał się któregoś razu jakiś bolec w środku i wypadł w drzwi. Rozkręciłem tapicerkę drzwi, wyciągnąłem i był to właśnie ok 7-8cm stalowy bolec. Nie wiem skąd się ułamał, bo dalej nie zaglądałem. Otwiera się ze strony kierowcy i najważeniejsze, że da się auto zamknąć.
U Ciebie może jest podobnie, albo to elektryka..
U Ciebie może jest podobnie, albo to elektryka..
A czasem nie padła pompa powietrzna centralnego? Chyba central jest sterowany powietrzem. A co do zamków tam jest taka łopatka od kluczyka do zamka któłra pęka i nie da się otworzyć drzwi. Posprawdzaj to wszystko.
Jak mogę to pomogę
Po opisaniu mojego przypadku, może być to właśnie ta łopatka ?henryk pisze:A czasem nie padła pompa powietrzna centralnego? Chyba central jest sterowany powietrzem. A co do zamków tam jest taka łopatka od kluczyka do zamka któłra pęka i nie da się otworzyć drzwi. Posprawdzaj to wszystko.