Problem z odpalaniem Ford Mondeo mk2
Moderator:raptus1984
Muszę przyznać że problem jest dosyć nie typowy (może by ułatwiło sprawę gdybyś jakiś filmik wstawił) no ale jeśli miałbym coś zaproponować to jeśli jest problem z dogrzaniem silnika to moze jest problem ze świecami żarowymi i wypadałoby je zdiagnozować (jesli nie wiesz jak to pisz a ja ci odpowiem. Często również przyczynami takich proplemów jest czujnik hallla (rozrząd) badz czujnik polozennia walu korbowego (jesli nie wiesz jak diagnozowac pisz).
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę
Pomogłem? Postaw browarka
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Domyślam się że chodzi o mondeo silnik 2.0 rocznik 1999 problem występuje tylko rano czy po postoju np. 2h też może problemem jest cofające się paliwo.
Właśnie też mi przez myśl przeszło że paliwo się cofa ale przecież pompa to chyba chwila moment napompowała nie ? A on mówi że 15 razy musi próbować ...
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę
Moim cichym zdaniem problem polega na tym że jet gdzieś mała nieszczelośc powodująca spływanie paliwa do baku .
Auto po odpaleniu wysysa paliwo z filtra i gaśnie . Ja wstawiłbym zaworek zwrotny w okolicach baku i auto jeździło by jak ta lala koszt ok 10 pln
Auto po odpaleniu wysysa paliwo z filtra i gaśnie . Ja wstawiłbym zaworek zwrotny w okolicach baku i auto jeździło by jak ta lala koszt ok 10 pln
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo