Witam.Tak jak w temacie mam problem że spaleniem ,ale tylko gazu.Dodam że wymienilem termostat,czujnik cieczy przewody,świece.Spalanie gazu to 15-30litrów na 100km.
Nie pokazuje żadnych błędów.
Na benzynie w trasie z odpiera przeplywka pali 7l z spiera 7,5l czyli jest w normie miasto ok8-9l.
Zauwazylem że na benzynie strzela w wydech,ale po odpieciu przeplywki już nie. Jakie parametry powinna mieć przeplywka na biegu galowym a jaka przy większych obrotach.Mi pokazała na jalowym 4-5g/s i pododaniu gazu ik 20g/s.Jeżeli chodzi o gaz nie pomaga żadna regulacja i kalibracja gazu.
Czekam na jakieś porady.
vw bora 2,0 aqy dużo pali
Moderator:raptus1984
Mam napisane że przepływka po ustabilizowaniu obrotów czyli na biegu jałowym powinna mieć 280 mg/i . Dosyć możliwe że auto za dużo pali przez przepływkę skoro jest podawana błędna masa powietrza do obrotów Jenak muszę cie jeszcze poprosić o sprawdzenie sondy lambda ona tez ma duży wpływ na spalanie
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę
Pomogłem? Postaw browarka
Pomogłem? Postaw browarka
Wymienilem czujnik temp.silnik normalnie się nagrzewa ,ale dalej jest problem że zbyt dużym spalaniem .Poza tym chyba benzyny w trasie bierze więcej ok 8l.Dodam że strzela w wydech po dodaniu gazu na luzie i ten objaw występuje tylko na benzynie.Sonda pokazuję raz wartość dodatnią raz ujemną i nie wiem czy dobrze działa.
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Z tego co wiem ten silnik posiada dwie sondy podaj jakie wartości pokazują oraz sprawdź czy masz emulator sondy, podczas montażu lpg mógł być zamontowany i może działać nieprawidłowo. Co do temperatury zainteresował bym się jeszcze termostatem. Jeszcze jedno spalanie podajesz nam na podstawie wyświetlacza w aucie czy przeliczałeś spalanie