Witam.
Mam problem przy mojej lagunie II wpada pedał sprzęgła. Kiedy trzymam samochód na biegu z wciśniętym sprzęgłem lub na połowie kiedy chcę powolutku lecieć na niepełnej jedynce wciągnie pedał i niewysprzęgla przy czym ciągnie i nie da się wyjąć biegu. Pedał trzeba cofnąć i wtedy jest dobrze na chwilę po chwili to samo. Przy dzisiejszych temperaturach potrafi wciągnąć pedał w czasie jazdy. Płynu nie ubywa więc co może być przyczyną ?
[problemy techniczne] Wpada pedał sprzęgła - Laguna II 1.9DC
Moderator:raptus1984
- Majonez850
- Automistrz
Witam moim zdaniem wysprzęglik nawaliłm . a wymieniałeś płyn
- Majonez850
- Automistrz
Moim zdaniem tak bo płyn też traci swoje "minerały" tak jak olej i powinno się go wymieniać co ? zależy jak producent uwzględnił ja bym zaczoł od tego
Cześć, miałam kiedys podobny problem w Audi, na poczatku myslelismy ze sie sprzeglo zapowietrzylo, ale pozniej okazalo sie ze to wysprzęglik. Kilka dni jednak pojezdzilam, ale caly czas musialam ,,pompowac " noga to sprzeglo, i zeby pozniej wszedl jakis bieg, to noga cofalam sprzeglo, trza bylo odczekac, i wtedy wcisnac, i bieg wszedl.. Ale ile razy stalam na awaryjnych ... Ech.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- arnipoznań
- VIP/Moderator
no pompkę można wyjąć i sprawdzić czy daje ciśnienie to jest łatwiejsze niz szarpanie skrzyni ;)
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
- Majonez850
- Automistrz
Miałem coś takiego przy rover 75 i wymieniłem tą pompkę przy pedale i po jakimś czasie i tak musiałem wymienić wysprzęglik bo zwiększyło się cisnienie na pompce przy pedale i wysprzęglik strzelił