Cześć.Obecnie szukam jakiegoś dobrego konta oszczędnościowego. W banku w jakim mam obecnie konto osobiste takie konto jest bardzo kiepsko oprocentowane.Można tam dostać maksymalnie 0,5% a ja szukam czegoś lepszego.
Czy mozecie podpowiedzieć jaki bank ma w miarę dobrą ofertę?
Gdzie założyć konto oszczędnościowe
Moderator:InRed
To i tak jest niewiele.Myślałem,że da się może otrzymac na koncie 3 albo nawet 4% ( przy określonych wpłatach). Jak to jest również z reklamami?Ostatnio widziałem reklamę,w której reklamowali konto oprocentowane na ponad 3%, Już nie pamiętam jaki to był bank ale oferta była troche lepsza od tej.
A jakie byś chciał oprocentowanie? W koncu chcesz załozyć sobie konto oszczędnościowe a nie lokatę.Wiadomo,że na koncie oszczędnościowym zawsze będziesz miał niższe oprocentowanie niż na przykład na lokacie.Do inwestowania są inne środki take jak na przykład giełda czy fundusze inwestycyjne a nie lokata.
Na promocje nie zwracaj również takiej uwagi. Zwykle konto takie jest oprocentowane na 3% jedynie przez kilka pierwszych miesięcy. Albo do określonej kwoty ( na przyklad 10 tys. złotych)...
Na promocje nie zwracaj również takiej uwagi. Zwykle konto takie jest oprocentowane na 3% jedynie przez kilka pierwszych miesięcy. Albo do określonej kwoty ( na przyklad 10 tys. złotych)...
Ostatnio zmieniony 2015-09-04, 09:01 przez kasza, łącznie zmieniany 1 raz.
- wiktorkowal
- User
czasem w mbanku też można wyczaić fajne konta
Najlepszą obecnie ofertę mają w Orange Finanse, BOŚ Bank i Idea Bank - oprocentowanie mają na tych kontach około 3-3,5%.
Zauważcie, że mamy obecnie do czynienia z ciekawą sytuacją:
http://www.postawnaswoim.pl/ranking-kon ... osciowych/
Mianowicie konta oszczęsnoćiowe są lepiej oprocentowane niż lokaty. Na lokacie obecnie bardzo trudno jest znaleźć więcej niż ten 1 czy 2%.... W przypadku konta oszczędnościowego jest inaczej. Oprocentowanie na nich jest spore....
Poza tym nie mrozicie na nich kasy.
http://www.postawnaswoim.pl/ranking-kon ... osciowych/
Mianowicie konta oszczęsnoćiowe są lepiej oprocentowane niż lokaty. Na lokacie obecnie bardzo trudno jest znaleźć więcej niż ten 1 czy 2%.... W przypadku konta oszczędnościowego jest inaczej. Oprocentowanie na nich jest spore....
Poza tym nie mrozicie na nich kasy.
Konta oszczędnościowe są już mało opłacalnym biznesem. Lepiej pobawić się w jakąś krótkoterminową lokatę.