Instalacja LPG
Moderator:raptus1984
Mój tata zastanawia się nad montażem gazu w swoim focusie. Już zaczął pytać w serwisach. Polecano mu instalację BRC. (jak dobrze zapamiętał) i kazał mi się rozejrzeć w internecie jakie panują opinie. Miał ktoś z Was styczność z taką instalacją??
Przede Wszystkim to powiedz jaki to focus i jaki silnik?? Co do instalacji to teraz jest trochę popularnych, zależy jaki pułap cenowy stawiacie. Jeśli chodzi o Brc to żywotne są instalacje, ja jeździłem na Kit Alba od Brc i nie miałem z nią problemów, jest żywotna. Popularniejsze są też teraz instalacje Zavoli, ludzie też chwalą. Gdzie chcecie gazować?
Instalacje BRC to włoska produkcja. Osobiście wozilem te instalacje z Włoch do serwisu pod Wrocławiem i mogę ci z czystym sumieniem polecić tę instalacje ponieważ jest to jedna z najlepszych na rynku. Rozmawialem zarówno z instalatorami jak i uzytkownikami tej marki i nikt na nie nie narzeka.
Jak blacha zdrowa to nie masz się czym martwić. Silnik też zły raczej nie jest, 1.6 do lpg jest dobry. Jak będziesz szukał warsztatu to możesz tu zajrzeć: http://www.lpg-brc.pl/index3.html .
BRC jest sprawdzoną marką i nie masz się czego obawiać wkładając ją do auta. Tak jak koledzy piszą 1.6 jest jedną z najlepszych jednostek do gazowania, więc brc poradzi z nią sobie bez problemu i będzie już zapewne do końca dni focusa Ja mam w swoim accordzie 2.0 gaz od brc sq32 i auto chodzi aż miło
Montowaie gazu w samochodzie to bardzo dobry pomysł, idzie na tym sporo przyoszczedzić. Trzeba tylko wiedzieć gdzie instalacja lpg najbardziej się opłaca. Z tego co widziałam tutaj autogazwiry.pl/instalacja-lpg/ , mają bardzo dobrą oferte i korzystne ceny.
Przeglądy przy BRC są co 15 tys km. Przy innych instalacjach interwał jest krótszy - co 10 tys km. Więc tak naprawdę jesteś 1 wizytę do przodu przy 30 tys km. Na przeglądzie wymiana filtrów, podpięcie pod OBD i sprawdzenie odczytu, ewentualna korekta ustawień.