Hydrofobizacja szyb w samochodzie
Moderator:raptus1984
- diagnostic
- Początkujący
Przyznam że nie testowałem ale według mnie to nic rewelacyjnego, po prostu nowy dodatek.
- PiterMech1
- User
Z tego co wiem, to jest dobre rozwiązanie dla tych, którzy jeżdżą dużo poza terenem zabudowanym. Przy mniejszych prędkościach, nie zawsze spełnia to swoje zadanie.
- PiterMech1
- User
Raczej trzeba odwiedzić serwis, wcześniej jednak warto sprawdzić szyby, czy nie są uszkodzone. Po nałożeniu środka, naprawa będzie utrudniona. Z tego co wiem, taki zabieg starcza na ok. rok, ale liczy się też ilość przejechanych kilometrów.
Hydrofobizacja kosztuje ok. 50 zł za szybę i starcza na rok.
Wycieraczki kosztują od 20 do 80 zł i starczają od pół roku do ponad roku w zależności od pogody.
Jeśli hydrofobizacja jest faktycznie tak skuteczna jak mówią to moim zdaniem warto.
pozdrawiam, Arek z
Wycieraczki kosztują od 20 do 80 zł i starczają od pół roku do ponad roku w zależności od pogody.
Jeśli hydrofobizacja jest faktycznie tak skuteczna jak mówią to moim zdaniem warto.
pozdrawiam, Arek z
Kod: Zaznacz cały
http://www.samochodowo.com.pl
Warto. Lepszy efekt niż zwykłe wycieraczki, cenowo wchodzi opłacalniej i na dłużej wystarczy
Good-goods - części do maszyn budowlanych
Witam, warstwa hydrofobowa wyrównuje relatywnie szorstką powierzchnię, na której osadza się brud. Staje się ona wówczas idealnie gładka, a odkraplanie się na niej wody i cieczy olejowych ułatwia usuwanie z szyb brudu, owadów, lodu i innych zanieczyszczeń. Koszt to 50 zł.Klin pisze:A wytłumaczy mi ktoś co to jest i na czym w ogóle polega hydrofobizacja szyb? Daje to jakieś rezultaty w praktyce?
Pozdrawiam, Sebastian Nikulski
Online Ekspert NordGlass