Mam dziwny problem z zawieszeniem przeprowadziłem badania w stacji diagnostycznej na szarpakach gdzie nie wykryto żadnych luzów mimo to i tak przy przejeździe przez progi zwalniające i przy dużych wybojach słyszalny jest metaliczny stuk, ale nie zawsze począdkowo myślałem że coś w rurze wydechowej się urwało bo też dziwnie buczy ale chyba to nie to bo szarpałem nią i nic
VW Jetta 2007 rok stuki a zawieszeniu
Moderator:raptus1984
Witam
Mam dziwny problem z zawieszeniem przeprowadziłem badania w stacji diagnostycznej na szarpakach gdzie nie wykryto żadnych luzów mimo to i tak przy przejeździe przez progi zwalniające i przy dużych wybojach słyszalny jest metaliczny stuk, ale nie zawsze począdkowo myślałem że coś w rurze wydechowej się urwało bo też dziwnie buczy ale chyba to nie to bo szarpałem nią i nic
teraz to już sam nie wiem
proszę o radę co to może być auto raczej nie wytłuczone zaledwie 67000
Trudno stwierdzić raczej z tyłu ale nie jestem tak do końca pewien dlatego,że przy większej bujawce np próg zgrzyta delikatnie tak jakby metal o metal ocierał i wydaje mi sie że to z przobu. Intryguje mnie jeszcze jedną rzecz klocki z przodu mam już prawie do wymiany halmują dobrze ale już cieniutkie czy to nie morze mieć czasem wpływu na ten dźwięk

Najprawdopodobniej to jest to klocek mógł się zetrzeć bardziej od wewnętrznej strony bo tam jest tłoczenie a pływaki lubią się zaciac . Zdejmij i zobacz zdarzy klocek może klepac i i napewno da dźwięk tarcia metal o metal nawet bez hamowania