Witam! Mam pytanie co jest nie tak z przepustnicą że wydaje takie dźwięki jak we filmie ?
https://www.youtube.com/watch?v=FTYcW2n4GR4
1.4 8V Seat gwizd przepustnica
Moderator:raptus1984
Nie zgodziłbym się z Twoja opinią. Silnik nie pracuje równomiernie. W moim samochodzie po zdjęciu filtra przepustnica utrzymuje stałe położenie podczas pracy silnika uchyla się dopiero w momencie naciśnięcia na pedał przyspieszenia.kamil03 pisze:według mnie jest wszystko wporządku. nie miałeś założonego filtra i po prostu słychać zasysane powietrze. Poskładaj wszystko i dopiero sprawdź
Na miejscu kolegi wykonałbym kalibrację przepustnicy a wcześniej sprawdziłbym VAG-iem czy nie wkradły się błędy do ECU silnika.
według mnie ruch przepustnicy wywoływał przez naciśnięcie pedału gazu. Wątpię ze sama tak sie uchylałapiohol pisze:
Nie zgodziłbym się z Twoja opinią. Silnik nie pracuje równomiernie. W moim samochodzie po zdjęciu filtra przepustnica utrzymuje stałe położenie podczas pracy silnika uchyla się dopiero w momencie naciśnięcia na pedał przyspieszenia.
Na miejscu kolegi wykonałbym kalibrację przepustnicy a wcześniej sprawdziłbym VAG-iem czy nie wkradły się błędy do ECU silnika.