Jaka myjnia najlepsza?
Moderator:InRed
lepsza reczna ,jednak ludzie wolą jechac na szczoty gdzie po myciu mają auto suszone nawiewem
osobiscie nie korzystam z tego rodzaju usług ale na niejednym samochodzie widziałem ślady po szczotkach
osobiście myje pianą aktywną , jednak sa miejsca gdzie trzeba pomóc gąbką zwłaszcza dolne partie pojazdu
wiem jak się dowali cisnieniem w karcher-że to brud zejdzie /// TYLKO CZASEM LUBI ZERWAC CLAR JAK LAKIERNIK DAŁ D... ///
inwestycja w myjnie reczną tak ,ale samo obsługowa ..wszycho na czas..
widziałem coś takiego na stacjach i ludzie kozystaja
osobiscie nie korzystam z tego rodzaju usług ale na niejednym samochodzie widziałem ślady po szczotkach
osobiście myje pianą aktywną , jednak sa miejsca gdzie trzeba pomóc gąbką zwłaszcza dolne partie pojazdu
wiem jak się dowali cisnieniem w karcher-że to brud zejdzie /// TYLKO CZASEM LUBI ZERWAC CLAR JAK LAKIERNIK DAŁ D... ///
inwestycja w myjnie reczną tak ,ale samo obsługowa ..wszycho na czas..
widziałem coś takiego na stacjach i ludzie kozystaja
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Ja polecam myjnie bezdotykowe są bardzo dobre i cały samochód można umyć za 5-10zł
ja zdecydowanie polecam myjnie ręczne a dlaczego?
Są różne środki do mycia samochodów, ale odnośnie Mylni bezdotykowych to spróbujcie nałożyć na siebie mydło za pomocą atomizera po czym się spłukajcie, czy będziecie umyci? To samo jest z samochodami. Na myjni bezdotykowej można auto opłukać np. z kurzu i trzeba to zrobić umiejętnie aby po wyschnięciu autka nie było znaków po strumieniu z lancy, lub niespłukanych placków brudu których nie widać przy mokrym lakierze.
Jeżeli pojedziemy do dobrej myjni ręcznej to pracownik umyje auto za pomocą piany i czystej gąbki co przy odpowiednio dokładnym opłukaniu samochodu przed jak i po umyciu niweluje do zera możliwość pozostawienia niedomytych połaci na samochodzie i bez uszczerbku na jakości lakieru.
Poza tym unikacie zachlapania i pobrudzenia odzieży, zyskujecie czas, bo w tym czasie można pozałatwiać jakieś swoje sprawy i w razie czego to jest na kogo złożyć reklamację.
Jeżeli macie jakieś jeszcze pytania odnośnie mycia itp. proszę pytać, jestem na bieżąco w tym temacie.
Są różne środki do mycia samochodów, ale odnośnie Mylni bezdotykowych to spróbujcie nałożyć na siebie mydło za pomocą atomizera po czym się spłukajcie, czy będziecie umyci? To samo jest z samochodami. Na myjni bezdotykowej można auto opłukać np. z kurzu i trzeba to zrobić umiejętnie aby po wyschnięciu autka nie było znaków po strumieniu z lancy, lub niespłukanych placków brudu których nie widać przy mokrym lakierze.
Jeżeli pojedziemy do dobrej myjni ręcznej to pracownik umyje auto za pomocą piany i czystej gąbki co przy odpowiednio dokładnym opłukaniu samochodu przed jak i po umyciu niweluje do zera możliwość pozostawienia niedomytych połaci na samochodzie i bez uszczerbku na jakości lakieru.
Poza tym unikacie zachlapania i pobrudzenia odzieży, zyskujecie czas, bo w tym czasie można pozałatwiać jakieś swoje sprawy i w razie czego to jest na kogo złożyć reklamację.
Jeżeli macie jakieś jeszcze pytania odnośnie mycia itp. proszę pytać, jestem na bieżąco w tym temacie.
- DanielewiczE
- User
- Kontakt:
Myjnie jak wiadomo są bardzo różne. Korzystam z nich, gdy jestem leniwy i nie chce mi się myć auta samemu.
Jednak jeśli mam okazję, to nie ukrywam, że wole zainwestować we własne, sprawdzone i ogólnie dostępne kosmetyki samochodowe. Kupuję:
- specjalistyczny środek do pielęgnacji kokpitu (jakiś sprawdzonej marki),
- wosk,
- pastę (do wnętrza auta)
i staram się samodzielnie wyczyścić środek.
Jeśli chodzi o mycie wierzchnie to też na rynku dostepnych jest mnóstwo różnego rodzaju środków, które na pewno zaspokoją potrzeby każdego użytkownika
Jednak jeśli mam okazję, to nie ukrywam, że wole zainwestować we własne, sprawdzone i ogólnie dostępne kosmetyki samochodowe. Kupuję:
- specjalistyczny środek do pielęgnacji kokpitu (jakiś sprawdzonej marki),
- wosk,
- pastę (do wnętrza auta)
i staram się samodzielnie wyczyścić środek.
Jeśli chodzi o mycie wierzchnie to też na rynku dostepnych jest mnóstwo różnego rodzaju środków, które na pewno zaspokoją potrzeby każdego użytkownika
- PiterMech1
- User
Myjnia automatyczna jest wygodniejsza, ale pozostawia mikrozarysowania. Mycie bezdotykowe jest bezpieczniejsze, chociaż i tak trzeba uważać, by czegoś nie uszkodzić strumieniem wody. Po bezdotykowym "spłukaniu" brudu i tak warto użyć gąbki:)
Wybór odpowiednich kosmetyków do samochodu jest bardzo wazny,ale zewnętrze mycie to nie wszystko. Jak juz chcesz zadbać o samochód do po całości. Warto tez pomyśleć o praniu tapicerki. Sam planuje to zrobić na dniach. Wiem, ze nie dam sobie rady i wole zgłosić się do nich http://bluebear.pl/pranie-tapicerki-samochodowej , przynajmniej mam pewność, ze tapicerka będzie czysta.
Z doświadczenia mogę powiedzieć, że najlepsze są myjnie parowe. Co prawda mycie kosztuje więcej, ale warto trochę dopłacić dla lepszego efektu. Można w niej wymyć także komorę silnika, czy tapicerkę. W Krakowie w okolicy Nowej Huty jest taka myjnia przy warsztacie IRMAR, mają dość dobre stawki, na irmarserwis.pl można sprawdzić dojazd.