Witam.
Posiadam VW Sharan'a z silnikiem 1.9TDI 130KM z 2004 roku. Problem polega na tym, że auto jest po wymianie turbiny i nie ma mocy, czy jest to możliwe, że będzie to problem pompowtrysków, czy coś innego? Dodam jeszcze, że auto pali bez problemu, nie kopci, jedyny problem to brak mocy.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
Brak mocy VW Sharan 1.9 TDI 2004
Moderator:raptus1984
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Był podpinany po d komputer diagnostyka i logi były robione
- misiek0212
- Początkujący
edison, Dzięki za podpowiedź.
Orientujesz się może jakiego przekroju są te węże? Nie będe ich sprawdzał tylko odrazu wymienię.
Orientujesz się może jakiego przekroju są te węże? Nie będe ich sprawdzał tylko odrazu wymienię.
POWINNY być koloru czarnego i średnicy ok 8mm. Najłatwiej to sprawdzić wypinając go z turbiny (powinien być podpięty od tyłu) i zapalić silnik i sprawdzić czy zasysa powietrze.
Polecam ściągnąć sobie książkę "Sam naprawiam samochód" i zobaczyć w niej jak jest poprowadzony układ podciśnieniowy.
Turana rozbierałem już nie raz, ale Sharan mi jeszcze w ręce nie wpadł i nie chce Cie wprowadzać w błąd.
Polecam ściągnąć sobie książkę "Sam naprawiam samochód" i zobaczyć w niej jak jest poprowadzony układ podciśnieniowy.
Turana rozbierałem już nie raz, ale Sharan mi jeszcze w ręce nie wpadł i nie chce Cie wprowadzać w błąd.
- misiek0212
- Początkujący
edison,
Ok, dzięki wielkie za podpowiedzi , a i jeszcze jedno pytanie, podałeś mi średnice całego węża, czy średnice otworu bez ścianek węża?
Pozdrawiam.
Ok, dzięki wielkie za podpowiedzi , a i jeszcze jedno pytanie, podałeś mi średnice całego węża, czy średnice otworu bez ścianek węża?
Pozdrawiam.