Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Zamek centralny LANOS

Własnoręczne naprawy i przeróbki naszych czterech kółek, zdjęcia, opisy oraz porady... Jeśli rozwiązałeś jakąś usterkę lub masz poradę dla innych, opisz to tutaj krok po kroku - przyda się innym.

Moderator: raptus1984

Awatar użytkownika
InRed
Mod pogaduchy
Mod pogaduchy
Posty: 531
Rejestracja: 2012-05-28, 21:06
Lokalizacja: Bydgoszcz

2012-06-19, 20:36

To znowu ja, niestety .. ehehhe... Choć bym chciała, nie posiadam wiedzy szanownych mechaników ....

Panowie, jak zrobic ten zamek centralny? Co sprawdzic ? ok, załóżmy, ze są potrzebne do tego miernik, i nie wiadomo co jeszcze. Proszę o info : co jest potrzebne, ( załątwie sobie:) ) i co potem trza zrobić.
może samej mi się uda ? :)

Pozdrowionka
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1685
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2012-06-19, 20:43

A jakie masz objawy co nie działa??opisz tutaj.
Awatar użytkownika
InRed
Mod pogaduchy
Mod pogaduchy
Posty: 531
Rejestracja: 2012-05-28, 21:06
Lokalizacja: Bydgoszcz

2012-06-19, 21:02

jest kluczyk, jest pilot. w pilocie dzialaja diody, wiec sadze ze to nie sprawa pilota. Kluczykiem przekrecam ... no i nieststy, nie blokuje sie nigdzie, praktycznie. Wszystko musze zamykac recznie. jedne drzwi, drugie drzwi, trzecie drzwi ... ETC.

Ale chyba nie oplaca sie naprawiac, bo za 50 zl moge miec nowy centralny ?
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1685
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2012-06-19, 21:19

Może sprawdź moduł centralnego zamka chyba znajduje się przy prawym słupku od strony pasażera, posprawdzaj czy coś nie zaśniedziało.
Awatar użytkownika
InRed
Mod pogaduchy
Mod pogaduchy
Posty: 531
Rejestracja: 2012-05-28, 21:06
Lokalizacja: Bydgoszcz

2012-06-19, 22:05

Dobra psze Pana !!
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-06-19, 22:20

No od modułu można zacząć, bo do niego dochodzą zasilania, sygnał z mastera i wychodzą sterowania do siłowników, ale może na początek bezpieczniki?
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
InRed
Mod pogaduchy
Mod pogaduchy
Posty: 531
Rejestracja: 2012-05-28, 21:06
Lokalizacja: Bydgoszcz

2012-06-19, 22:21

Arni, bezpieczniki sprawdzane, sa OK !!!!!!!! :)):)
Awatar użytkownika
Du-Di
Automistrz
Posty: 143
Rejestracja: 2012-04-16, 17:15
Lokalizacja: Lublin

2012-06-20, 17:35

Może pójdźmy takim tropem.
- czy to zamek fabrycznie montowany czy dodatkowo
-czy to tylko centralny na pilota/kluczyk czy z alarmem
Skoro nie działa zamek z kluczyka ,tak lewe , a jeżeli jest dwa sterujące to i prawych drzwi ,obstawiam moduł zamka ( zasilanie czerwony przewód na nim bezpiecznik 15A) lub brak masy zasilającej moduł .
Jeżeli modułem zamka steruje alarm to także objawy będą takie same . Alarm działa a zamek nie bo nie ma zasilania.
Skup się na tym co wskazałem .
Ostatecznie to możliwe uszkodzenie przewodów w lewych drzwiach, ( opcja I master) i sterownik nie wysyła impulsów do wszystkich drzwi.
Chyba głupot nie napisałem .
Awatar użytkownika
InRed
Mod pogaduchy
Mod pogaduchy
Posty: 531
Rejestracja: 2012-05-28, 21:06
Lokalizacja: Bydgoszcz

2012-06-21, 22:32

Napewno nie .

Dzieki Du-Di
Awatar użytkownika
InRed
Mod pogaduchy
Mod pogaduchy
Posty: 531
Rejestracja: 2012-05-28, 21:06
Lokalizacja: Bydgoszcz

2012-06-22, 23:46

Wiecie co ?

Czasami sobie mysle i zaluje , że nie jestem jak ten BOB Budowniczy ...

co ZAWSZE DA RADE

heheheeehe

ps. Dudi, tak na 85 % jestem pewna , że to ten modul !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób to sam”