Rankomat Boomerang Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Turbosprężarka

Wszelkie informacje dotyczące tuningu samochodowego. Zapraszamy do zamieszczania Waszych projektów!

Moderator: raptus1984

Awatar użytkownika
bee1q1
VIP/Mechanik
VIP/Mechanik
Posty: 233
Rejestracja: 2013-01-25, 14:15
Lokalizacja: Wrocław

2013-03-21, 17:10

Witam,

Podczas zgłębiania swojej wiedzy na temat turbosprężarek uzyskałem informacje że po montażu takiej części należy wyregulować ją i przeprogramować elektronikę. Zaciekawiony tym wątkiem postanowiłem poszukać coś więcej o tym lecz na internecie nie udało mi się znaleźć za wiele może ktoś miał z montażem turbo sprężarki do czynienia więc prosiłbym o opisanie tych czynności. Od czego są zależne coś więcej o tym przeprogramowywaniuna czym to polega i w ogóle ...

Z góry dziękuję !!!

Pozdrawiam. <auto>
Awatar użytkownika
robi1214
User
User
Posty: 29
Rejestracja: 2014-04-06, 15:57

2014-04-26, 19:40

Trochę jaśniej chętnie odpowiem
Awatar użytkownika
galathi
User
User
Posty: 1
Rejestracja: 2014-09-24, 08:36
Kontakt:

2014-09-24, 08:42

O ile mi wiadomo to na turbo sprężarce ustawia się ciśnienie. Zależy także od sprężarki - jej modelu jak się ją ustawia. Ustawia się niekiedy na komputerze... Jest kilka opcji na to jak ustawić turbo sprężarkę. Jak coś znajdę konkretnego to podrzucę link.
Awatar użytkownika
henryk
VIP/Mechanik
VIP/Mechanik
Posty: 302
Rejestracja: 2012-11-12, 15:52
Lokalizacja: podkarpackie

2014-09-26, 18:27

Witam. Z sprężarką jest tak że ma mieć ustawionę ciśnienie pracy. Na przykład do regeneracji zawsze zawożę turbo wraz z kolektorem wydechowym i wtedy robią regulację turbo z kolektorem i jest ok. Sama regeneracja turbo bez kolektora może spowodować jego rozerwanie.
Jak mogę to pomogę :)
Awatar użytkownika
kamil03
Początkujący
Posty: 76
Rejestracja: 2015-01-25, 16:33

2015-03-09, 21:20

A mnie zastanawia henryk po co im kolektor przy regeneracji i jak ją ustawiają z kolektorem? możesz się wypowiedzieć?
Awatar użytkownika
henryk
VIP/Mechanik
VIP/Mechanik
Posty: 302
Rejestracja: 2012-11-12, 15:52
Lokalizacja: podkarpackie

2015-03-13, 19:53

Szczerze powiem że nie wiem o co chodzi dokładnie, ale ostatnio zawoziłem od VW Sharan 1,9D, FORD transit Seat leon i bez kolektora nie chcieli regenerować.
Jak mogę to pomogę :)
Awatar użytkownika
kamil03
Początkujący
Posty: 76
Rejestracja: 2015-01-25, 16:33

2015-03-13, 22:13

Z tego co ja wiem do regeneracji jest nie potrzeby kolektor. Wyważają ją i ustawiają zawór ale kolektor tu do niczego nie jest potrzebny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning”