witam. w multivanie 2.5 tdi(150km) zaczal mi dziwnie chodzic, jakby zawory klepaly, lecz nie jestem pewien, przejechalem 300 km, Dzis brak oleju, prawa strona silnika od spodu cala w oleju. pytanie co tak dziwnie chodzi i skad wyciekl olej.
jest po kompletnej wymianie rozrzadu.
pozdrawiam
T4 dziwny dzwieki i wyciek oleju
Moderator:raptus1984
jakby zawory klepaly
Może trzeba je dotrzeć może się zasyfiły ? z tego co pamiętam tam jest ten nieszczęsny EGR

pawelek191 pisze:przejechalem 300 km, Dzis brak oleju
No a to byłby właśnie efekt nadmiernego spalania w skutek dostawania się oleju do cylindrów

Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę 
Pomogłem? Postaw browarka

bee1q1 pisze:
z tego co pamiętam tam jest ten nieszczęsny EGRno ja jestem ogólnie przeciwnikiem tego rozwiązania dlatego że właśnie spaliny które wracają do cylindra mają wysoki poziom CO2
No a to byłby właśnie efekt nadmiernego spalania w skutek dostawania się oleju do cylindrów
Kolego ale w układzie egr nie chodzi o co2
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Kolego ale w układzie egr nie chodzi o co2
Ty jesteś jakiś troszkę dziwny wiem, że chodzi o ograniczenie emisji spalin ale pomyśl jak przez zawór przechodzą spaliny to się zapycha bo w spalinach JEST CO2 uzyskiwane w wyniku spalania ! kto wie czy tym się nie zapchały zawory ?
P.S.
Problemy z czytaniem ze zrozumieniem ?
Jak wiem to powiem, jak mogę to pomogę 

Chodziło mi o to że w dieslu nie chodzi o zmniejszenie CO2 tylko o tlenki azotu recyrkulacja spalin służy do zmniejszenia temperatury spalania . Nie jestem zwolennikiem ekologii ale zaślepianie egru uważam za głupie bo każdy by chciał oddychać świeżym powietrzem ale najchętniej wszyscy wywalili by egr dpf scr .
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo