WITAM I PROSZĘ O POMOC . MIANOWICIE OD KILKU DNI ZACZĘŁO MI COŚ STUKAĆ W SILNIKU . SILNIK 1.9 DCI STUKANIE DOBIEGA JK GDYBY OD STRONY PASAŻERA. SAMOCHÓD PALI BEZ PROBLEMU JAK ZIMNY , NIE KOPCI ALE JAK GDYBY STRACIŁ TROCHĘ NA MOCY, PRACUJE JAK KLEKOT JAK JAKIŚ TRAKTOR.POCZYTAŁEM TROCHĘ W INTERNECIE I WYSZŁO NA TO ŻE KOŁO PASOWE MOŻE SIĘ ROZDWAJAĆ LUB POMPA WTRYSKOWA.SPALANIE SIĘ NIE ZMIENIŁO . WSZYSTKO W NORMIE.AUTO JAK SIĘ NAGRZEJE CIĘŻKO PALI. TAK JAK GDYBY NIE DOSTAWAŁ PALIWA NIE MOŻE WEJŚĆ NA OBROTY . TRZEBA MU WCISNĄĆ GAZ I WTEDY ZAŁAPIE. NIE GAŚNIE SAM NIE UBYWA OLEJU OBROTY MA NORMALNE.
MOŻE WIECIE CO GO BOLI.MECHANICY W MOJEJ MIEŚCINIE WYMYŚLAJĄ TAKIE RZECZY ŻE BRAK SŁÓW, DO TEGO DOSTAĆ SIE DO NICH ,TO JAK DO LEKARZA - NA ZAPISY.
POMÓŻCIE. Z GÓRY DZIĘKUJĘ
DODAM JESZCZE ŻE KOMPUTER NIC NIE POKAZUJE , ŻADNYCH BŁĘDÓW. ROZRUSZNIK KRĘCI NORMALNIE.
RENAULT SCENIC II---STUKI W SILNIKU CIEŻKO PALI JAK CIEPŁY
Moderator:raptus1984
- arnipoznań
- VIP/Moderator
Witam kolego. Uzupełnij proszę profil i przywitaj się 

I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Ciężko powiedzieć nie słysząc tego musisz podać więcej szczegółów lub nagrać filmik i wrzucić na forum to by na pewno pomogło.Bardzo możliwa przyczyna to jak pisałeś pompa lub koło pasowe ale nikt tego nie wie na 100% musisz podać więcej szczegółów lub dosłuchać się dokładniej skąd dochodzi ten dźwięk.
Mechaniczny pisze:Ciężko powiedzieć nie słysząc tego musisz podać więcej szczegółów ...
Niestety już nic nie nagram . Auto wczoraj sie skończyło. Zgasł i juz nuie chce zapalic . próbuje zaskoczyć ale nie chce wejść na obroty. Teraz trzeba szukać co padło. slyszałem jeszcze że to moze być rozrząd ale wymieniałem go w tamtym roku zaraz jak kupiłem auto. Przejechałem 20tys.km to chyba powinien wytrzymać dłużej chyba że wałek sie rozsypał bo takie słuchy też mnie doszły
- arnipoznań
- VIP/Moderator
to w takim razie twoje powitanie znikło, chyba że piszemy tu o dwóch różnych powitalniach 

Na razie był fachowiec i od nowa ustawił rozrząd. Auto odpaliło ale rzęzi i coś piszczy . Tak jak by to był pasek , ale pasek od alternatora jest zciągnięty wiec nie może piszczeć a zostal tylko od rozrządu. I CO MAM DALEJ ROBIĆ??????dawid2110 pisze:Napisz jak już będziesz wiedział co z tym autkiem
Jest jeszcze temat taki ze w wężyku paliwa widać bombelki powietrza. Fachura mówi że może turbina. ale wszystko to tylko może .

MOŻE KTOŚ Z WAS MA JAKIŚ POMYSŁ
Weź sobie fonendoskop ( takie słuchawki lekarskie ) lecz do membrany jest dołączony taki patyk , i po prostu przykładając ten ,,patyk do poszczególnych podzespołów silnika ,zlokalizujesz źródło styku. Skup się na pompie paliwowej , może regulator odśrodkowy . A nie powiedział ci mechanik co wspólnego ma turbina z tymi stukami ? Co on podejrzewa?
- grzesiek132
- User
Witamam jest jeszcze opcja koło pasowe na wale. Jest oblane gumom jak się obrywa to popiskuje jak pasek.
tak wiem brałem to pod uwagegrzesiek132 pisze:Witamam jest jeszcze opcja koło pasowe na wale. Jest oblane gumom jak się obrywa to popiskuje jak pasek.
jednak wyszło wszystko u mechanika

po pierwsze piszczenie może być spowodowane zbyt mocno napietym paskiem rozrządu renault tak ma, ale tu po prostu wyszła na razie zatarta panewka

- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Hoho no to ładnie pokombinowali