Siema,  jestem posiadaczem cudownej polskiej maszyny ze stajni FSO. Jest to Polonez Atu 
+ z 1998r  z silnikiem 1.6 GLI  jest to jednopunktowy wtrysk Boscha. Zasilany LPG. Jaki mam problem, auto normalnie odpala, ale gdy się rozgrzeje to obroty spadają do 500 i wiadomo telepie całym autem lub od razu gaśnie, dzieje się tak zarówno na PB jak i LPG. Autem na upartego  można jechać, ale jazda to jest czeska komedia. Silnik się dławi, i cały czas trzeba dodawać gazu żeby nie zgasł. Byłem u  mechanika i nic nie dało np ustawienie zaworów, a nie chcę pchać kasy na darmo....  Co może być przyczyną w tym silniku?  Czy to mogą być świece zapłonowe?  czy Sonda lambda?  Czasem myślę o oddaniu Poldka na złom, a tego bym nie chciał....
			Problem z Polonezem
Moderator:raptus1984
- arnipoznań
- VIP/Moderator 
problem jest tylko z biegiem jałowym? silnik ma moc?
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
			- arnipoznań
- VIP/Moderator 
objaw wskazuje na czujnik położenia wału
			- arnipoznań
- VIP/Moderator 
masz chyba coś takiego: http://allegro.pl/czujnik-polozenia-wal ... 88902.html
			- arnipoznań
- VIP/Moderator 
byłbym pewny gdybym podłączył do niego mój oscyloskop i bym sprawdził amplitudę generowanych impulsów
			Wczoraj z kolegą zauważyłem, że gdy silnik pracuję to tam gdzie są świece coś iskrzy, strzela, kolega stwierdził, że do wymiany świece i kable. Kupiłem za 60zł , wymieniłem i ...  nic się nie zmieniło. Zawód wielki   Jutro auto zostanie podłączone pod kompute, zobaczymy co wyjdzie
   Jutro auto zostanie podłączone pod kompute, zobaczymy co wyjdzie