Rankomat Boomerang Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Fiat punto gasnie

Masz problem z samochodem? Pomożemy Ci rozwiązać każdy problem z autem. Internetowy warsztat samochodowy.

Moderator: raptus1984

Awatar użytkownika
Damian09
Początkujący
Posty: 99
Rejestracja: 2012-10-30, 22:37
Lokalizacja: Drezdenko

2013-01-15, 23:07

Witam
Robilem ostanio fiata ponto 2002 rok 1.2 osmio zaworowego a mianowice zmienialem uszczelke pod glowica i kompletny rozrzad .
przez 3 dni bylo wszystko ok .
Po trzech dniach auto odpala pochodzi okolo 30 sekund i gadsnie ;/ i tak ciagle ;/
Komputer nic nie pokazuje ;/ mial ktos kiedys taki przypadek?? Dodam ze auto przejechalo okolo 200km . na nowej uszczelce i rozrzadzie ;/
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2013-01-16, 09:21

Może pompa paliwa siada.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
Damian09
Początkujący
Posty: 99
Rejestracja: 2012-10-30, 22:37
Lokalizacja: Drezdenko

2013-01-16, 16:41

Wlasnie Cisnienie jest z ukladem wszystko ok prawdopodobnie cewka lub moduł gdy nagrzeje sie to odcina iskre od swiec ale nie wiem czy to jest mozliwe ??
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2013-01-16, 18:06

Damian09 pisze:Wlasnie Cisnienie jest z ukladem wszystko ok prawdopodobnie cewka lub moduł gdy nagrzeje sie to odcina iskre od swiec ale nie wiem czy to jest mozliwe ??
albo to albo czujnik położenia wału, możliwe że izolacja kabelków w środku sparciała
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
Damian09
Początkujący
Posty: 99
Rejestracja: 2012-10-30, 22:37
Lokalizacja: Drezdenko

2013-01-18, 12:45

Ma ktos jakies pomysly na te auto ?? bo ja juz nie mam pomyslów zadnych zmienilem cewki na nowe , dalej nie odpala zadnych bledów nic ;/ dodan ze po dlugim kreceniu cofa w gaznik jak jak by paliwa nie spalalo a iskra jest <co> <co>
Awatar użytkownika
Damian09
Początkujący
Posty: 99
Rejestracja: 2012-10-30, 22:37
Lokalizacja: Drezdenko

2013-01-18, 12:55

A wie ktos dokladnie jak wyklada modul zaplonu do takiego fiata ?? bo szukam kazdy inny pokazuje .
zico

2013-01-19, 00:33

To się dogadaliście...
Nie ma żadnego dodatkowego modułu, ECM steruje bezpośrednio pasywnymi cewkami.
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1686
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2013-01-19, 11:40

A jak auto już odpali to pracuje na wszystkie cylindry ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc samochodowa”