Witam
Mam doblo 1.9 jtd straszne szarpie silnikiem i kopci na bialo ;/ rozrzad jest ustawiony dobrze moze byc to wina wtrysków lub pompy wtryskowej dodam ze swieci sie kontrolka silnika ale jeszcze nie wiem co to za blad bo dopiero jutro podlacze kompa ;/ Mial juz ktos kiedys taki przypadek
Fiat doblo 1.9 jtd
Moderator:raptus1984
- szymon16997
- Początkujący
Szarpie silnikiem przez świece śprawdź i wymień . Diesel zawsze kopci na biało zanim się nie rozgrzeje po 10 min powinno być już dobrze . A kontrolka też przez świece będzie się świecić . Wtryski i pompa jak by się kończyły byłby słaby , kłopoty z odpaleniem i dymić na czarno jak wtryski leją .
- szymon16997
- Początkujący
P0257- Injection Pump Fuel Metering Control "B" Range/Performance (Cam/Rotor/Injector)Pąpa wtryskowa
P0380- świece (podgrzewanie)
P0348 -Czujnik położenia wałka rozrządu "A" wysoka wartość wejściowa
P0380- świece (podgrzewanie)
P0348 -Czujnik położenia wałka rozrządu "A" wysoka wartość wejściowa
P0257- Injection Pump Fuel Metering Control "B" Range/Performance (Cam/Rotor/Injector)Pąpa wtryskowa
czyli do wymiany jest pompa wtryskowa
A co do walka rozrzadu to tam nie ma zadnego czujnika ;/ i tu jest problem jest tylko czujnik polozenia walu ;/
czyli do wymiany jest pompa wtryskowa
A co do walka rozrzadu to tam nie ma zadnego czujnika ;/ i tu jest problem jest tylko czujnik polozenia walu ;/
- szymon16997
- Początkujący
czujnik polozenia walu - pewnie do wymiany
świece - do wymiany ewentualnie przewody , przekaźnik
Pąpa wtryskowa - to już trzeba z bliska zobaczyć bo przyczyn może być wiele i trzeba dokładnie zbadać
świece - do wymiany ewentualnie przewody , przekaźnik
Pąpa wtryskowa - to już trzeba z bliska zobaczyć bo przyczyn może być wiele i trzeba dokładnie zbadać
No to w porę się obudziłeś. Równie dobrze mogłeś napisać że masz problem z Porsche a potem że to jednak Syrenka.Damian09 pisze:sory za blad u góry bo to nie jest 1.9jtd tylko zwykly 1.9 disel
Zico... Proszę Cię. Ty nigdy nie popelniasz błędów?zico pisze:No to w porę się obudziłeś. Równie dobrze mogłeś napisać że masz problem z Porsche a potem że to jednak Syrenka.Damian09 pisze:sory za blad u góry bo to nie jest 1.9jtd tylko zwykly 1.9 disel
Poszukujesz auta z Niemiec ?
Napisz do mnie ;-)
Napisz do mnie ;-)
Magda... JTD to jest to samo co HDi, CRDi itp, czyli bezpośredni wtrysk sterowany w pełni elektronicznie tzw Common Rail. Tego się nie da pomylić z zacofanym zwykłym klekotem.
No chyba że się nie chce nawet pod maskę zajrzeć, tylko podpiąć fejsika, błędy odczytać i dawaj na forum, niech mi piszą co wymienić.
No chyba że się nie chce nawet pod maskę zajrzeć, tylko podpiąć fejsika, błędy odczytać i dawaj na forum, niech mi piszą co wymienić.