Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Alfa Romeo 145 / 1.8 T.Spark 98r

Masz problem z samochodem? Pomożemy Ci rozwiązać każdy problem z autem. Internetowy warsztat samochodowy.

Moderator: raptus1984

Awatar użytkownika
siwy1000
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2010-06-21, 18:48

2010-06-21, 18:50

Witam jestem tu nowy i to mój 1 post. A mianowice jest taki problem jechałem alfa i nagle zgasła ,zacholowalem na kanal sprawdzilem iskre normalnie podaje , pompa chodzi jest ok . na starter pyknie raz i Obrotomierz warjuje do 80 tys +.Postanowilem zmienic Czujnik polozenia wału zakupilem nowy zamontowałem odpalil ładnie pochodzil i zglasł po jakis 5 minutach . i znów to samo ? Pytanie czy cos moze byc zwiazane z Komputerem do wymiany ? prosze o pomoc
Awatar użytkownika
Dyrektor
Automistrz
Posty: 358
Rejestracja: 2010-04-06, 20:28
Lokalizacja: Podkarpacie

2010-06-21, 19:06

Mówiąc szczerze to też bym stawiał na ten czujnik położenia wału i dziwię się, że to nie pomogło.
Przyczyn może być wiele:
może zgasł, bo benzynka była ze stacji "no name".
Ja bym zaczął od sprawdzenia klem na akumulatorze, a jak immobiliser?
Wogle teraz nie zapala nawet na sekundę?
Zajrzyj do świec, kabli WN [może trzeba wymienić].
Ostatnio zmieniony 2010-06-21, 19:12 przez Dyrektor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
siwy1000
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2010-06-21, 18:48

2010-06-21, 19:10

Po wymianie czujnika polozenia wału odpalił za 1 razem chodzil chodzil z 5 min i zgasl i zaczelo sie to samo pyknie raz zalapie i nic ale obrotomierz warjuje..
Awatar użytkownika
Dyrektor
Automistrz
Posty: 358
Rejestracja: 2010-04-06, 20:28
Lokalizacja: Podkarpacie

2010-06-21, 19:14

Czyli obrotomierz wariuje [do 8 tys], a silnik nie ma tyle obrotów, czy aż tak obroty rosną, jak na chwilę zapali?
A moze pompka juz nie daje rady? Filterek zapchany?
Awatar użytkownika
siwy1000
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2010-06-21, 18:48

2010-06-21, 19:17

powiem tak, na starterze zalapie raz i nic, krece go krece a obrotomierz wariuje i to mnie zastanawia..
Awatar użytkownika
siwy1000
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2010-06-21, 18:48

2010-06-21, 19:20

ale to jest dziwne ze po wymienie czujnika polozenia wału na nowy od 1 kopa zapalil i chodzil przez jakies 5 min i zgasl , probowalem na 3 czujnikach na starym i jescze innym i to samo.. mysle ze komputer padl.
Awatar użytkownika
stjepan
Automistrz
Posty: 237
Rejestracja: 2010-03-19, 17:42
Lokalizacja: się tu wziąłeś?

2010-06-26, 19:55

Nie ma co kupować już czujników, trzeba się zdiagnozować....chyba że kabel gdzieś się przetarł....;o
Awatar użytkownika
siwy1000
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2010-06-21, 18:48

2010-06-29, 22:12

jaki kabel ?
Awatar użytkownika
zubi1990
Automistrz
Posty: 120
Rejestracja: 2010-04-07, 18:26

2010-07-01, 15:44

od komputera od czujników różne mało to kabli w samochodzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc samochodowa”