Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Cross Motorhiszpania Furia50 problem z silnikiem[silnik AM6]

Skutery forum - Pomoc ze skuterem, motocyklem i innymi jednośladami.
Awatar użytkownika
kamil500304
User
User
Posty: 15
Rejestracja: 2013-05-24, 19:45

2013-05-27, 15:10

Mam Crossa 50ccm ale mam z nim bardzo wielki problem. Po odpaleniu na wolnych obrotach chodzi sobie ładnie ale jak chcesz mu dodać gazu to zamiast wchodzić na obroty to on gaśnie. Siły wgl nie ma. Nie wiem co z nim jest nie tak może wy mi pomożecie.. Dodajesz gazu a on uuuuuu buuuu i gaśnie
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1682
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2013-05-27, 17:45

Regulacja gaźnika była robiona ?? nie łapie lewego powietrza ??
Awatar użytkownika
kamil500304
User
User
Posty: 15
Rejestracja: 2013-05-24, 19:45

2013-05-27, 18:56

gaźnik nowy był kupowany i regulowany, lewego powietrza nie łapię
Awatar użytkownika
sylwek258
User
User
Posty: 12
Rejestracja: 2013-01-03, 20:06

2013-05-29, 21:42

Zajrzyj do membran.....najprawdopodobniej sa nieszczelne...sprawdz tez kompresje...i nasacz filtr srodkiem...jezeli kompresja jest w granicach 7-8 bar i membrany sa szczelne to nasaczenie filtra i maneta w dół i ma chodzic... 3m_sie
Awatar użytkownika
kamil500304
User
User
Posty: 15
Rejestracja: 2013-05-24, 19:45

2013-05-30, 10:17

membrany są szczelne patrzyłem, kompresja jest bardzo dobra. Brałem od kumpla filtr stożkowy i jest tak samo..
Awatar użytkownika
sylwek258
User
User
Posty: 12
Rejestracja: 2013-01-03, 20:06

2013-05-30, 14:35

a masz seryjny filtr czy stozkowy??...a jak stozkowy to jaki??
Awatar użytkownika
kamil500304
User
User
Posty: 15
Rejestracja: 2013-05-24, 19:45

2013-05-30, 16:02

seryjny to był w motorze, a stożkowy to pożyczałem od kumpla nie wiem jaki, jakiś za 40zł a właśnie mój kumpel ma taki sam motor jak ten i jemu na tym filtrze chodzi wszystko ładnie.
Awatar użytkownika
sylwek258
User
User
Posty: 12
Rejestracja: 2013-01-03, 20:06

2013-05-30, 16:06

A wes mu podnies iglice na gazniku o 2 przesówki powietrze ustaw na 1,5 obrotu i nasacz filtr castrolem albo motulem.....i ma chodzic
Awatar użytkownika
kamil500304
User
User
Posty: 15
Rejestracja: 2013-05-24, 19:45

2013-05-30, 17:25

iglica była podnoszona, śrubki od obrotów i powietrza były regulowane. Motor był u dwóch mechaników żaden nie umiał naprawić..
Awatar użytkownika
sylwek258
User
User
Posty: 12
Rejestracja: 2013-01-03, 20:06

2013-06-01, 15:38

A skad jestes??\
Awatar użytkownika
kamil500304
User
User
Posty: 15
Rejestracja: 2013-05-24, 19:45

2013-06-01, 18:29

niekłań wielki okolice stąporków
Awatar użytkownika
LuK444Sz
User
User
Posty: 29
Rejestracja: 2013-04-23, 15:20
Lokalizacja: Miechów

2013-06-01, 18:46

A zapłon jak tam masz rozwiązany? Jest moduł zapłonowy? Może tu coś jest nie tak.
Pozdrawiam,
LuK444Sz
Awatar użytkownika
kamil500304
User
User
Posty: 15
Rejestracja: 2013-05-24, 19:45

2013-06-02, 13:12

moduł jest, jeden kabelek jest urwany, on wchodzi w całą elektrykę nie wiem dokładnie od czego on jest.
Awatar użytkownika
sylwek258
User
User
Posty: 12
Rejestracja: 2013-01-03, 20:06

2013-06-02, 20:28

Zrób zdjecie modułu i tego urwanego kabla i wrzuc..
Awatar użytkownika
kamil500304
User
User
Posty: 15
Rejestracja: 2013-05-24, 19:45

2013-06-03, 21:07

o to zdjecia:
Załączniki
1.jpg
urwany kabel i moduł
2.jpg
3.jpg
4.jpg
urwany kabel i moduł
5.jpg
urwany kabel i moduł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc motocyklowa”