Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

[kod do radia] Kod do VDO CDR 500

<em>Kod do radia opel</em>

Moderator: dekster

zico

2012-06-27, 20:36

Witam.
Mam radyjko jak w temacie. Wiem że kodu nie da się wyliczyć z numeru seryjnego. Ale kiedyś bawiłem się programem "Licznik" w jakiejś starszej wersji i utkwiło mi w pamięci że tam był podany właśnie model CDR500 (tylko nie wiem czy VDO czy Delco) i na rysunku było złącze radia z zaznaczonym pinem do diagnozy. Dlatego tak się teraz zastanawiam czy da się odczytać bin-a po kablu?
Wylutował bym pamięć ale nie mam hot air i się boję że kolbą ścieżki popalę.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zico, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dekster
Mod kody do radia
Mod kody do radia
Posty: 288
Rejestracja: 2012-05-04, 13:51
Lokalizacja: Morąg

2012-06-28, 07:14

Podaj numery z radia.
Kontakt:
e-mail: kontakt@radiostart.pl
Tel. kom. 722 171 351
GG: 2094894
Skype: dekster205
Pozdrawiam.
zico

2012-06-28, 21:41

GM050021569184

Znalazłem ten programik "licznik", jednak tam jest tylko Delco CDR500 i CDR2005.
Awatar użytkownika
dekster
Mod kody do radia
Mod kody do radia
Posty: 288
Rejestracja: 2012-05-04, 13:51
Lokalizacja: Morąg

2012-07-02, 18:46

Nie wszystkie numery idzie odczytać z CDR 500 jeśli mam w bazie to podaje, GM0500 VDO mogę odczytać z pliku bin mam CRUCC 2.4 i Martech Clip
Kontakt:
e-mail: kontakt@radiostart.pl
Tel. kom. 722 171 351
GG: 2094894
Skype: dekster205
Pozdrawiam.
zico

2012-07-02, 20:58

Łyknąłem browarka żeby się łapy nie trzęsły i jakoś się udało wylutować eeproma bez uszkodzeń. :)
W załączniku dodaję bin-a.
Nie wiem czy dobrze odczytałem więc na razie nie wyjmuję z programatora(własnej roboty).
Załączniki
mojvdocdr500.rar
(1.11 KiB) Pobrany 34 razy
Awatar użytkownika
dekster
Mod kody do radia
Mod kody do radia
Posty: 288
Rejestracja: 2012-05-04, 13:51
Lokalizacja: Morąg

2012-07-03, 07:30

Proszę bardzo wszystko na temat:-)
Code: 4176, SN: GM050021569184
Pozdrawiam
Kontakt:
e-mail: kontakt@radiostart.pl
Tel. kom. 722 171 351
GG: 2094894
Skype: dekster205
Pozdrawiam.
zico

2012-07-03, 21:15

Polutować z powrotem do kupy było znacznie łatwiej, mimo że grot lutownicy jak pół tego scalaka. Kod pasuje. Radyjko gra.
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-07-08, 07:13

zico pisze: z programatora(własnej roboty).
mógłbyś założyć post a w nim manuala jak zrobić sobie programator może z jakimiś fotkami z chęcią browara ci za to postawię
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
zico

2012-07-08, 09:21

Raczej nie ma sensu tematu zakładać bo nie ma się tu czym chwalić. Na szybko zmontowałem sobie SI-Prog praktycznie w pająku. :)
Podstawka z lewej strony jest do pamięci 24Cxx, bo miałem w radiu Philips Gamma IV 24C16 i teraz w teraz w tym VDO taką samą tylko SMD.
Podstawka z prawej jest do 93Cx6, bo w MID-zie mam 93C46, zmieniłem sobie w nim język i inne ustawienia.

Schematy i program stąd: http://www.lancos.com/siprogsch.html
Załączniki
prog.jpg
Awatar użytkownika
tuptus1100
User
User
Posty: 3
Rejestracja: 2012-09-02, 23:10
Lokalizacja: piekary śląskie
Kontakt:

2012-09-02, 23:33

dekster pisze:
Nie wszystkie numery idzie odczytać z CDR 500 jeśli mam w bazie to podaje, GM0500 VDO mogę odczytać z pliku bin mam CRUCC 2.4 i Martech Clip
witam , to może mi pomożesz <chytry

<czytaj> delco cdr500 GM0500X 9509011

jak nie da rady ,to orientujesz się jaki jest koszt odczytu z pamięci radia , i gdzie w okolicy piekar śl , bytomia znajdę fachowca od tego ?? <co> <auto>
Awatar użytkownika
dekster
Mod kody do radia
Mod kody do radia
Posty: 288
Rejestracja: 2012-05-04, 13:51
Lokalizacja: Morąg

2012-09-03, 06:52

Witam!
Przykro i Twojego numeru w bazie brak, elektronicy biorą od 50 zł i to zależy gdzie.
Zapytaj się w serwisach w których zajmują się naprawą RTV i AGD mogą też pomóc, też są elektronicy.
Pozdrawiam.
Kontakt:
e-mail: kontakt@radiostart.pl
Tel. kom. 722 171 351
GG: 2094894
Skype: dekster205
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tuptus1100
User
User
Posty: 3
Rejestracja: 2012-09-02, 23:10
Lokalizacja: piekary śląskie
Kontakt:

2012-09-03, 21:32

dzięki za info , piffko zapodałem :)
Awatar użytkownika
Lynx222
User
User
Posty: 9
Rejestracja: 2012-05-15, 16:13
Kontakt:

2012-09-04, 13:14

tuptus1100 pisze:
dekster pisze:
Nie wszystkie numery idzie odczytać z CDR 500 jeśli mam w bazie to podaje, GM0500 VDO mogę odczytać z pliku bin mam CRUCC 2.4 i Martech Clip
witam , to może mi pomożesz <chytry

<czytaj> delco cdr500 GM0500X 9509011

jak nie da rady ,to orientujesz się jaki jest koszt odczytu z pamięci radia , i gdzie w okolicy piekar śl , bytomia znajdę fachowca od tego ?? <co> <auto>
podaj numer VIN auta z ktorego jest to radio
Awatar użytkownika
tuptus1100
User
User
Posty: 3
Rejestracja: 2012-09-02, 23:10
Lokalizacja: piekary śląskie
Kontakt:

2012-09-07, 07:24

niestety nie mam vinu , radio kupione dość dawno temu od znajomego ale dzięki a pomoc :)

wystawiłem radio na allegro jako " sprawne bez kodu "

na dzień dzisiejszy gra u mnie car300 <boisie>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”