OPEL VECTRA B NIE ODPALA
Moderator:raptus1984
Witam opel vectra b 1995 r 1.7 td nie odpala auto odpaliło i zgasło i już więcej nie zagadało jeszcze nie miałem kiedy podłączyć pod kompa . Potrzebuje schemat elektryczny silnika dosyć pilnie . A i schemat węzyków podciśnieniowych
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Do czego? No chyba że immo tylko.dawid2110 pisze:nie miałem kiedy podłączyć pod kompa
W ogóle to Opel czy Isuzu?
- arnipoznań
- VIP/Moderator
sprawdzałeś czy paliwo idzie z przelewu czy idzie na wtryski?
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Dokładnie połączyć się nie da bo to isuzu bez sterownika silnika. Problem polega na immo . Dwa pytania
1wyciągał ktoś pin z tego auta?
2 jaki sygnał idzie na sterowanie do pompy???
Bo do pompy idzie 3 przewody 12v masa i sygnałowy tylko co na tym sygnałowym powinno sie znaleść .
1wyciągał ktoś pin z tego auta?
2 jaki sygnał idzie na sterowanie do pompy???
Bo do pompy idzie 3 przewody 12v masa i sygnałowy tylko co na tym sygnałowym powinno sie znaleść .
- arnipoznań
- VIP/Moderator
Jesli to jest taka pompa jak myślę to wystarczy wyciąć blachę która zabezpiecza zawór immo i podłączyć kabelki z plusem i minusem bezpośrednio pod zawór a nie poprzez płytkę z układami scalonymi na pompie
temat zakończony sprawa banalnie prosta wystarczy sie dostać pod plastikową obudowe pompy tam znajdziemy elektronikę od tej elektroniki wychodzi tylko 1 przewód wywalamy elektronikę na przewód podajemy 12v po stacyjce(15) i po immo. Dodam że do elektroniki dochodzą 3 przewody sygnałowy minus i 12v i właśnie te 12 v ja wykorzystałem podłączając pod pompę. dzieki temu nie trzeba przeprowadzać dodatkowej instalacji.
A piwko dla was
A piwko dla was
- arnipoznań
- VIP/Moderator
pompę demontowałeś z auta czy na aucie wywalałeś tą płytkę?dawid2110 pisze:temat zakończony sprawa banalnie prosta wystarczy sie dostać pod plastikową obudowe pompy tam znajdziemy elektronikę od tej elektroniki wychodzi tylko 1 przewód wywalamy elektronikę na przewód podajemy 12v po stacyjce(15) i po immo. Dodam że do elektroniki dochodzą 3 przewody sygnałowy minus i 12v i właśnie te 12 v ja wykorzystałem podłączając pod pompę. dzieki temu nie trzeba przeprowadzać dodatkowej instalacji.
A piwko dla was
ja zawsze na aucie to wywalałem