Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

przepływomierz

Forum ford

Moderator: raptus1984

Awatar użytkownika
luki6262
User
User
Posty: 1
Rejestracja: 2010-08-23, 13:23

2010-08-23, 13:28

witam. otoz moj problem wyglada następująco. kiedys dojerzdzajac do swiateł zauwazyłem ze obroy spadaja bardzo nisko, az zapala sie lampka ładowania ale nie gasnie. okazało sie ze jest to przepływomierz. niestety koszt naprawy tego elementu jest w granicach 300 zł. wziołem sprawe w Swoje rece, wyczysciłem przepustnice oraz przepływomierz. niestety nic to nie dało. aktualnie jezdze z odłączoną kostka przepływomierza. czy da sie jakos ominac ten czujnik przy wpietej kostce. myslałem nad instalacja filtra storzkowego, bo z tego co słyszałem "wycina" sie przepływomierz. jest to prawda?? z gory dziekuje za rozwiazanie mojego problemu ;]
Awatar użytkownika
szatann1981
Początkujący
Posty: 30
Rejestracja: 2011-01-10, 11:08

2011-01-10, 21:08

hmmm.... po pierwsze napisz coś więcej o samochodzie po drugie niewiem kto ci powiedział ze przepływomierz sie wycina skoro jest to dość warzna część układu elektrycznego silnika. Bez przepływki w niektórych modelach da sie jechać , (ale co to za jazda , brak mocy i większe zuzycie paliwa) napisz co to za silnik to moze ktoś ci cos podpowie
Awatar użytkownika
palel
User
User
Posty: 7
Rejestracja: 2011-01-10, 18:21
Lokalizacja: Nałęczów

2011-01-11, 09:21

bez przepływomierza raczej nie pojedziesz, bo ona wysyła informacje do komputera który steruje ilością powietrza
czy jest jakiś 1.9 tdi ?
Awatar użytkownika
vils
User
User
Posty: 6
Rejestracja: 2015-02-22, 12:20

2015-03-06, 20:20

Można spróbować przeprowadzić adaptację wstępną (twardy reset komputera przez odłączenie go od zasilania na nockę). Jeżeli zaadaptuje ustawienia z rozlegulowanym (uszkodzonym) zaworem przepływomierza to powinien podjechać kawałek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”