Panowie, ogarnąłem radio(naviheaven 4x60W) taniocha ale zadowolony jestem i jest problem bo jak dam na pin 7 i 4 stałe +12 to pobór(samego radia) na wyłączonym radiu wynosi
0.1A, jeśli podepnę normalnie(po zapłonie) do 7 stałe +12 a do 4 (na pamięć) +12 po stacyjce
to na wyłączonym radiu, włączonym zapłonie pobór( samego radia) wynosi 0.08A.
I nie rozumiem o co lotto już
Fajnie wszystko tylko to mnie gryzie <cry>.
Za duży pobór prądu.
Moderator:raptus1984
....nie dodałem, że tak i tak próbowałem, we wszystkie strony
Bo oryginalnie jak w astrze f przystało było tak że mi na to radio szło tak jak napisałem w pierwszym poście, ze stacyjki na pamięć i musiałem przerobić.
Wszyscy mają czerwony i żółty przewód a ja czerwony i czarny :O
No i o to się rozchodzi że ja chcę radio bez stacyjki, chciałem żeby było na I po stacyjce ale się u mnie nie da;/ na II to lipa bo jak zgaszę silnik to gaśnie radio a żeby grało to musi być na II;/ Wszystko już ok tylko ten pobór.
Bo oryginalnie jak w astrze f przystało było tak że mi na to radio szło tak jak napisałem w pierwszym poście, ze stacyjki na pamięć i musiałem przerobić.
Wszyscy mają czerwony i żółty przewód a ja czerwony i czarny :O
No i o to się rozchodzi że ja chcę radio bez stacyjki, chciałem żeby było na I po stacyjce ale się u mnie nie da;/ na II to lipa bo jak zgaszę silnik to gaśnie radio a żeby grało to musi być na II;/ Wszystko już ok tylko ten pobór.
sama pamięć ma 0.02A Jak podłączę osobno to jest ok, pobór 0.05 mi wyszło ostatnio po 10 minutach.
Właśnie to podłączenie razem z jednego kabla daje 0.1A. Nad wyąłcznikiem myślałem ale nie mam go gdzie wsadzić. Dokłądnie nie wiem jaki pobór maksymalny może być w Astrze F ;/
Właśnie to podłączenie razem z jednego kabla daje 0.1A. Nad wyąłcznikiem myślałem ale nie mam go gdzie wsadzić. Dokłądnie nie wiem jaki pobór maksymalny może być w Astrze F ;/