Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Za duży pobór prądu.

Elektronika samochodowa - Tematy elektroniczne elektryczne itp.

Moderator: raptus1984

Awatar użytkownika
stjepan
Automistrz
Posty: 237
Rejestracja: 2010-03-19, 17:42
Lokalizacja: się tu wziąłeś?

2010-06-02, 18:27

Panowie, ogarnąłem radio(naviheaven 4x60W) taniocha ale zadowolony jestem i jest problem bo jak dam na pin 7 i 4 stałe +12 to pobór(samego radia) na wyłączonym radiu wynosi
0.1A, jeśli podepnę normalnie(po zapłonie) do 7 stałe +12 a do 4 (na pamięć) +12 po stacyjce
to na wyłączonym radiu, włączonym zapłonie pobór( samego radia) wynosi 0.08A.
I nie rozumiem o co lotto już :D
Fajnie wszystko tylko to mnie gryzie <cry>.
Awatar użytkownika
Krzysztof
User
User
Posty: 10
Rejestracja: 2010-05-06, 20:11

2010-06-02, 18:46

Czegoś tu nie rozumiem... skoro pin 4 to pamięć to dlaczego tam podłączasz prąd ze stacyjki?? Stały prąd z akumulatora powinien iść na pamięć a ze stacyjki na zasilanie radia.
Awatar użytkownika
stjepan
Automistrz
Posty: 237
Rejestracja: 2010-03-19, 17:42
Lokalizacja: się tu wziąłeś?

2010-06-02, 18:59

....nie dodałem, że tak i tak próbowałem, we wszystkie strony :D
Bo oryginalnie jak w astrze f przystało było tak że mi na to radio szło tak jak napisałem w pierwszym poście, ze stacyjki na pamięć i musiałem przerobić.
Wszyscy mają czerwony i żółty przewód a ja czerwony i czarny :O
No i o to się rozchodzi że ja chcę radio bez stacyjki, chciałem żeby było na I po stacyjce ale się u mnie nie da;/ na II to lipa bo jak zgaszę silnik to gaśnie radio a żeby grało to musi być na II;/ Wszystko już ok tylko ten pobór.
Awatar użytkownika
Krzysztof
User
User
Posty: 10
Rejestracja: 2010-05-06, 20:11

2010-06-02, 19:37

A jaki masz pobór jak podłączysz samą pamięć?
Możesz przecież 4 i 7 podłączyć z jednego kabla, z akumulatora.
I ewentualnie na 7 zrobić wyłącznik tak aby można było odłączyć zasilanie w razie czego, jakby prąd zżerało czy coś.
Awatar użytkownika
stjepan
Automistrz
Posty: 237
Rejestracja: 2010-03-19, 17:42
Lokalizacja: się tu wziąłeś?

2010-06-03, 09:00

sama pamięć ma 0.02A Jak podłączę osobno to jest ok, pobór 0.05 mi wyszło ostatnio po 10 minutach.
Właśnie to podłączenie razem z jednego kabla daje 0.1A. Nad wyąłcznikiem myślałem ale nie mam go gdzie wsadzić. Dokłądnie nie wiem jaki pobór maksymalny może być w Astrze F ;/
Awatar użytkownika
stjepan
Automistrz
Posty: 237
Rejestracja: 2010-03-19, 17:42
Lokalizacja: się tu wziąłeś?

2010-06-05, 12:16

Już jest ok.
Awatar użytkownika
Dyrektor
Automistrz
Posty: 358
Rejestracja: 2010-04-06, 20:28
Lokalizacja: Podkarpacie

2010-06-05, 18:22

Napisz Stiepan jak zrobiłes - może innym się też kiedyś przyda...
Awatar użytkownika
stjepan
Automistrz
Posty: 237
Rejestracja: 2010-03-19, 17:42
Lokalizacja: się tu wziąłeś?

2010-06-11, 13:44

Po pół godziny spadło do 0.02A, nie wiem jak, nie wiem co ale jest dobrze :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika”