Rankomat Boomerang Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

renault clio II 1.2 benzyna 2000r.

Elektronika samochodowa - Tematy elektroniczne elektryczne itp.

Moderator: raptus1984

Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-05-16, 16:10

Witam.
Jak w temacie.
Otóż sytuacja jest taka - auto zapala i chodzi na biegu jałowym, po ruszeniu zaczyna szarpać i gaśnie. Podłączam więc kompa i pokazuje błąd czujnika map. Niedużo myśląc odłączam wtyczkę od mapu i auto zaczyna jeździć. Kupuję czujnik i zakładam nowy - i nadal porażka cały czas to samo - ręce opadają. Potem odłączam wtyczkę od tps-u i co ???? Renata śmiga jak szalona. A co najśmieszniejsze CHECK ENGINE zawsze gaśnie nawet z odłączonymi wtyczkami. Pomóżcie.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-05-16, 18:22

może głupie pytanie zadam ale pisząc tpsu co masz na myśli???Czyli co czy masz map wpięty czy nie to i tak błąd wywala?? Map masz bezpośrednio w dolocie czy na wężyku??? Instalacje do niego sprawdziłeś???
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-05-16, 18:59

TPS - czujnik położenia przepustnicy, a komputer podłączałeś żeby podejrzeć błędy i dane z czujników ?
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-05-17, 20:24

A to na 100 TPS leży przerabiałem kiedyś podobną sytuację w sceniku tps pokazywał fałszywe informacje i wszystko głupiało
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-05-19, 08:18

Wartości pomierzone to 926-1226 ohm. Chyba trochę za dużo.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-05-19, 16:48

na jakim on jest sterowniku na sirius 32??? To jest 1.2 16V ????
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-05-19, 16:58

Jeśli jest na siriusie to W spoczynku
między zaciskiem Ai B 1100-1300 ohm
A i C 1100-1300
B i C 2100-2300
przeustnica otwarta do oporu
A B 1100-1300
A C 2100-2300
BC 1100-1300 ohm
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-05-19, 20:13

Nie - to jest 1.2 8 zaworowy.
Ale mimo wszystko te wartości są zupełnie inne jak podałeś. Poczekam na podstawkę przepustnicy.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika”