Rankomat Boomerang Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Nedziałające szyby w passacie b5 fl

Elektronika samochodowa - Tematy elektroniczne elektryczne itp.

Moderator: raptus1984

Awatar użytkownika
gbsmosman
User
User
Posty: 23
Rejestracja: 2012-08-19, 10:40

2013-01-29, 15:50

Witam
jak w temacie nie działają mi szyby w passacie b5 FL 2001 rok 1,9 tdi jak i od wewnątrz jak i z kluczyka z zamka kierowcy bezpieczniki sprawdzałem wszystko jest ok nie wiem może wina jakiegoś przekaźnika..........???
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gbsmosman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2013-01-29, 18:11

A może modułu komfortu....???
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
gbsmosman
User
User
Posty: 23
Rejestracja: 2012-08-19, 10:40

2013-01-29, 18:51

carlos223223 pisze:A może modułu komfortu....???
też o tym właśnie myślełem...moduł jest pod dywanikiem od strony kierowcy???
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2013-01-30, 20:45

Tak dokładnie. Sprawdź wszystkie połączenia albo podłącz pod kompa i sprawdź czy nie wywala jakichś błędów.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
Du-Di
Automistrz
Posty: 143
Rejestracja: 2012-04-16, 17:15
Lokalizacja: Lublin

2013-01-31, 15:29

Podobną awarię naprawiałem ale niestety nie pamiętam ani modelu ani rocznika . ( nie pamiętam też co było przyczyną ) <placze> .
W obu mechanizmach nastąpiło wylutowanie się przekaźników , pewnie to nie tak częsty przypadek ale tak było. Ponowne lutowania , i po problemie.
Awatar użytkownika
gbsmosman
User
User
Posty: 23
Rejestracja: 2012-08-19, 10:40

2013-01-31, 17:50

Witam
wina modułu komfortu teraz wszystko działa dzięki bardzo !!!!!
Awatar użytkownika
szymon16997
Początkujący
Posty: 31
Rejestracja: 2013-01-09, 18:42
Lokalizacja: Rabka

2013-01-31, 18:49

Du-Di pisze:W obu mechanizmach nastąpiło wylutowanie się przekaźników , pewnie to nie tak częsty przypadek ale tak było. Ponowne lutowania , i po problemie.
Miałem to samo w Cherokee rp.99 a wcześniej próbowałem wszystkiego ale potem wziołem się za lutowanie i wszystko śmiga jak nowe . <jol>
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2013-02-02, 23:48

gbsmosman pisze:Witam
wina modułu komfortu teraz wszystko działa dzięki bardzo !! !!!
No to dobrze kolego, że naprawiłeś.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
LuukJaar
User
User
Posty: 1
Rejestracja: 2017-01-25, 15:50

2017-01-26, 08:19

Cześć, ja mam taki problem. Kilka dni temu było włamanie do mojego auta, wybito tylną szybę. Później ją wymieniłem w http://www.auto-abc.pl/ z tym, że mechanizm nie działa. Mechanik mi powiedział, że można go zrobić. Ale czy znacie jakieś sposoby, żeby samemu sobie tym poradzić bo ja już nie mam pieniędzy? Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika”