Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Jak zaprogramować centralny zamek Sharan

Elektronika samochodowa - Tematy elektroniczne elektryczne itp.

Moderator: raptus1984

Awatar użytkownika
gbsmosman
User
User
Posty: 23
Rejestracja: 2012-08-19, 10:40

2012-10-17, 17:39

Witam
posiadam VW Sharana 2004 rok 1,9 TDI po wizycie u mechanika który wymieniał mi dwumas centralny zamek przestał działać mówił że akumulator był wyjęty przez 3 dni oraz odpiął komputer nie wiem czemu.....mówił ze trzeba zaprogramować kluczyk więc tak zrobiłem jak mówił natomiast teraz zamykają się tylko jedne drzwi od strony kierowcy z pilota i kluczyka reszta nic, przed wizytą wszystko działało <co>
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-10-17, 17:59

a jaki masz kluczyk? zwykły czy "scyzoryk"?
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
gbsmosman
User
User
Posty: 23
Rejestracja: 2012-08-19, 10:40

2012-10-17, 18:05

arnipoznań pisze:a jaki masz kluczyk? zwykły czy "scyzoryk"?
scyzoryk 2 przyciski (otwieranie i zamykanie) oraz posiadam drugi zapasowy normalny z dwoma przyciskami
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-10-17, 18:37

tu masz metode dla kluczyka zwyklego:
Załączniki
sharan central.JPG
Awatar użytkownika
gbsmosman
User
User
Posty: 23
Rejestracja: 2012-08-19, 10:40

2012-10-17, 18:47

arnipoznań pisze:tu masz metode dla kluczyka zwyklego:

scyzorykiem zrobie tak samo???
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-10-17, 19:08

scyzoryk kompem programujesz
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-10-17, 21:17

arnipoznań pisze:
scyzoryka bez kompa programowałem w A4...
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
zico

2012-10-17, 22:32

Szyby otwierasz do końca i trzymasz cały czas przycisk jeszcze z 2s min, potem tak samo zamykasz. Powtarzasz to z każdą osobno. Muszą się przyuczyć pozycji krańcowych. Po tym powinno już działać domykanie.
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-10-18, 14:27

jemu nie chodzi o szyby tylko zamki
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
gbsmosman
User
User
Posty: 23
Rejestracja: 2012-08-19, 10:40

2012-10-18, 16:59

Witam
dzieki arnipoznań za podpowiedź masz ode mnie browara, nie próbowałem na zwykłym kluczyku, ale już wszystko chodzi jak w zegarku doszedłem do tego metodą prób i błędów a scyzoryk również zaprogramowałem bez kompa

dzieki i pozdrawiam
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-10-18, 18:53

a jak to zrobiłeś?
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
gbsmosman
User
User
Posty: 23
Rejestracja: 2012-08-19, 10:40

2012-10-18, 19:46

przeszukałem wczoraj internet i znalazłem ze trzeba otworzyć przednie szyby włożyć kluczyk do zamka przekręcić w lewo 3 razy trzymając po sekundzie aż dioda się zaświeci i już naprawdę nie wiem ile razy naciskałem pilota i nagle zgasły zegary te co wyświetlają zegarek i przebieg ale po 5 s nagle wszystko wróciło do normy centralny zaczął działać i zamykać wszystkie drzwi i pozostało mi zaprogramować scyzoryk, a scyzoryk jest bardzo łatwo zaprogramować wkładasz kluczyk do zamka obracasz go 3 razy w lewo trzymając po sekundzie aż zapali się dioda później wyjmujesz kluczyk trzymasz przycisk od zamykania i w tym samym czasie przyciskasz 3 razy na otwieranie w kierunku lusterka wstecznego i zaczną w tym samym czasie migać dioda w drzwiach i w pilocie wsiadasz do auta zapalasz silnik i wszystko powinno grać
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-10-18, 20:16

przecież mówiłem, że bez kompa się da scyzoryk zaprogramować....
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika”