Jak wykonać Chip tuning ?
Moderator:raptus1984
- arnipoznań
- VIP/Moderator
często trzeba wylutować eprom ze sterownika i wgrać w/w mapę, lepiej dać to do zrobienia fachowcowi, ja ostatnio dałem do naprawy sterownik od mojego auto bo jakiś baranek kiedyś próbował coś tam zdziałać w nim i spowodował wzrost spalania do 11 l/100km i spadek mocy, w razie czego mogę podać namiar na kolegę który mi go naprawiał (mieszka i pracuje w Warszawie)
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Czy ktoś z forumowiczów zna się na chiptuningu potrzebuje kilku porad.
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Nikt nie jest doświadczony puki nie zdobędzie tego doświadczenia, na wszystkich forach tylko straszą wiadomo boją się konkurencji ale sporo o tym czytałem i wcale nie jest to takie straszne na razie nie interesuje mnie samodzielna modyfikacja map tylko coś na początek jaki interfejs galletto czy Mpps itd ciekawią mnie podstawy nie chce tego robić profesjonalnie tylko się pobawić potestować na swoim aucie itd. Mile widziane także info na PW
- arnipoznań
- VIP/Moderator
Mechaniczny napisz na pw do kolegi darek40, rzadko tu bywa ale zna sie na tym konkretnie, może coś ci napisze pozdro ;)
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
- Majonez850
- Automistrz
Coś tam się słyszało ale sam jestem ciekaw co tam można w naszych kompach zrobić
- krzysiek82
- User
też napotykam na takie bariery, to wiedza tajemna, a ja nie chce na tym zarabiać po prostu chcę wiedzieć więcej na ten temat. Niestety do tej pory nic nie udało mi się wskórać w tym temacie.Mechaniczny pisze:Nikt nie jest doświadczony puki nie zdobędzie tego doświadczenia, na wszystkich forach tylko straszą wiadomo boją się konkurencji
krzysiek82, wiesz chyba już jak się stroi gazownie na AFR to i z benzyną powinieneś mniej więcej wiedzieć, tylko jeszcze dodatkowo i zapłon też by się przydało dłubnąć.