Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Opel tech2 nie moge sie połączyć z autem

Diagnostyka samochodowa
Awatar użytkownika
volvoss
User
User
Posty: 4
Rejestracja: 2012-02-26, 15:05

2012-02-26, 15:09

Witam posiadam interfejs Opel tech2 i mam mały problem ogólnie jestem zadowolony z tego sprzętu tylko mam juz drugi przypadek że nie moge sie połączyć z oplem pierwszy przypadek to opel vivaro 2003r 1.9 TDI nie wykrywało sterownika drugi przypadek to opel astra F 1.4 1996r ten sam przypadek dlaczego nie mogę się z nimi połączyć ???
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-02-26, 18:09

witam, jakiego programu używasz do tego interfejsu? OPELTECH 2 czy ABCOM?
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
volvoss
User
User
Posty: 4
Rejestracja: 2012-02-26, 15:05

2012-02-26, 19:35

I jednym i drugim próbowałem i nie chciał się połączyć te auta szczytują z innych pinów czy co?? trzeba osobiście piny wpinac?? czy może mam jakieś nie pełne wersje programów sam juz nie wiem.
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-02-26, 20:51

jeśli masz taki fejs jak ja : http://allegro.pl/interfejs-opel-tech-2 ... 83273.html to masz w nim multiplekser który sam zmienia piny; możliwe że te programy nie mają tych aut w bazie danych
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
volvoss
User
User
Posty: 4
Rejestracja: 2012-02-26, 15:05

2012-02-27, 18:32

Tak ten interfejs posiadam i nie da się juz nic z tym zrobić ??
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-02-27, 18:58

kiedyś zmęczyłem parę godzin próbując wgrać do AB-COM bazę danych od programu OP-COM ale nie zdziałało
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-02-28, 09:08

Ja polecam op-coma. Nie ma takich problemów jak z techem.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
volvoss
User
User
Posty: 4
Rejestracja: 2012-02-26, 15:05

2012-02-28, 15:36

A ile kosztuje op-com ?? znalazlem na e bay za chyba 120 zł to o ten chodzi??
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-02-28, 16:10

Tak.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka komputerowa”