Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Mercedes nie odpala

Diagnostyka samochodowa
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-08-07, 21:10

Witam!!
Nie jestem fachowcem w Mercedesach ale dziś takiego miałem. Jest to E-Class W210 diesel 2.7 CDI 2001r. Chodzi mi konkretnie o błąd P1664 elektroniczne wzmocnienie ogrzewania. Jak to ugryźć ??? Niby świece ok a co dalej ??? Podpowiedzcie proszę bo dla mnie merc to zagadka. Pozdrawiam....;)
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
Majonez850
Automistrz
Posty: 179
Rejestracja: 2012-05-27, 10:48
Lokalizacja: Bolechowo Osiedle

2012-08-07, 21:36

Witam p1664 to błąd elektrycznego dogrzewacza płynu chłodniczego umieszczony pod kolektorem ssącym . A mietek wogóle nie odpala ? Czy tylko na ciepłym ?
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-08-07, 21:40

Majonez850,
Wcale nie odpala. I nawet po kasowaniu błędu nie zagada. Klient mówi, że jechał i nagle mu się auto zatrzymało i koniec...nie wiem co z tym dalej począć ????
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-08-07, 21:42

Aha i wg autodaty znaczy to:
okablowanie pomocniczy moduł sterujący grzałka
Co Wy na to ??
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
Majonez850
Automistrz
Posty: 179
Rejestracja: 2012-05-27, 10:48
Lokalizacja: Bolechowo Osiedle

2012-08-07, 21:43

Tylko ten jeden błąd jest ?
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-08-07, 21:47

Tak tylko ten jeden jeśli chodzi o silnik.
Jeśli chodzi o immo to przewidziałem to i sprawdziłem wszystko i jest ok !!
Niby przekaźniki chodzą, klient mówi, że sprawdził ale, żeby nawet nie jęknął ??
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
Majonez850
Automistrz
Posty: 179
Rejestracja: 2012-05-27, 10:48
Lokalizacja: Bolechowo Osiedle

2012-08-07, 22:05

A na plaka odpala ? bo jak tak to zobacz czy we filtrze jest paliwo i czy gdzieś po przewodach paliwowych się nie poci czy coś takiego bo oringi kruszeją
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-08-10, 08:30

dokładnie sprubuj na plaka bedzie wiadomo czy awarja jest w układzie paliwowym czy elektrycznym
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
zico

2012-08-10, 08:47

I jaką niby da odpowiedź niszczenie silnika plakiem? Przecież zawsze na nim odpali, aby jeszcze chociaż trochę kompresji miał.
Olej nic nie znaczący błąd.
Mercedes nie Mercedes, każdy CR to praktycznie to samo. Zacznij od kontroli ciśnienia na listwie.
Awatar użytkownika
Majonez850
Automistrz
Posty: 179
Rejestracja: 2012-05-27, 10:48
Lokalizacja: Bolechowo Osiedle

2012-08-10, 17:29

zico pisze:I jaką niby da odpowiedź niszczenie silnika plakiem? Przecież zawsze na nim odpali, aby jeszcze chociaż trochę kompresji miał.
.
Nie chodzi tutaj o kompresje ?
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-08-12, 08:44

zico pisze:I jaką niby da odpowiedź niszczenie silnika plakiem? Przecież zawsze na nim odpali, .
mylisz się wystarczy żeby immo zablokowało lub żeby nie widział obrotów i nie odpali nawet na plaku
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 713
Rejestracja: 2012-02-17, 20:22
Lokalizacja: PZ

2012-08-12, 09:08

mylisz się wystarczy żeby immo zablokowało lub żeby nie widział obrotów i nie odpali nawet na plaku
diesel nie odpali na plaku? od kiedy?
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty: 771
Rejestracja: 2012-02-25, 17:07
Lokalizacja: Kielce

2012-08-12, 13:22

odepnij czujnik obrotów w mercu i spróbuj lub zablokuj immo . To już nie są silniki jak w traktorach
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
zico

2012-08-12, 15:10

A czego mu zabraknie żeby palił? Potrzebne tylko paliwo i ciśnienie żeby samozapłonu dostało.
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-08-15, 17:50

Osobiście nic w nim nie grzebałem bo podpowiedziałem klientowi to co mi napisaliście. Jeszcze się nie odzywał ale jak zadzwoni to wtedy opiszę co się działo.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka komputerowa”