Portal poświęcony motoryzacji oraz mechanice samochodowej Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl Forum VW Skup aut Poznań Skup aut Części do samochodów w Ucando

Interfejs za 100zł Warto?...

Diagnostyka samochodowa
Awatar użytkownika
przemek217
User
User
Posty:14
Rejestracja:2013-05-08, 14:07
Lokalizacja:Limanowa

2013-05-21, 11:14

Ja pracowałem na takim klonie 2 lata na swoim audi testowałem adaptacje, kodowanie i inne przeróbki w module komfortu np zasuwanie szyb z pilota, korekcje licznika też robiłem i nic złego nie zrobiłem, nikt na początek w epromach grzebać nie będzie żeby od razu miał sterownik uwalić, a żeby zainwestować ok 2 tysięcy na np VCDS od ross techa pasuje mieć jakąkolwiek praktykę i mniej więcej coś wiedzieć a taki sprzęt nadaje sie jak nic.
zico

2013-05-21, 17:01

przemek217 pisze:korekcje licznika też robiłem i nic złego nie zrobiłem
Trochę to sprzeczne...
Awatar użytkownika
InRed
Mod pogaduchy
Mod pogaduchy
Posty:531
Rejestracja:2012-05-28, 21:06
Lokalizacja:Bydgoszcz

2013-05-21, 22:16

zico pisze:
przemek217 pisze:korekcje licznika też robiłem i nic złego nie zrobiłem
Trochę to sprzeczne...
W sensie że nic nie spierdzielił w swoim aucie :)
Poszukujesz auta z Niemiec ?

Napisz do mnie ;-)
zico

2013-05-21, 22:46

W sensie że się liczników nie "koryguje".
Awatar użytkownika
przemek217
User
User
Posty:14
Rejestracja:2013-05-08, 14:07
Lokalizacja:Limanowa

2013-05-22, 07:02

To była korekcja o 5 kilometrów tylko dla testów:)
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty:371
Rejestracja:2012-02-19, 12:48
Lokalizacja:Włocławek

2013-05-23, 08:21

Nawet te tanie fejsy mają zabezpieczenie antydebilowe jeśli chodzi o samą elektronikę. A jak jakiś jełop się dorwie i zacznie komfort albo coś innego agrotjuningowAĆ TO WTEDY NIE MA SIĘ CO DZIWIĆ, że sterownik uwali.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
przemek217
User
User
Posty:14
Rejestracja:2013-05-08, 14:07
Lokalizacja:Limanowa

2013-05-23, 15:41

W sensie że się liczników nie "koryguje".
Jak to sie nie koryguje?? jak będziesz musiał zmienić licznik który ma przebieg np 150tyś na licznik który ma 300tyś przebiegu nie będziesz korygował na swój faktyczny przebieg??
zico

2013-05-23, 18:17

przemek217, nie, to się wtedy inaczej robi. Wpisujesz w książce serwisowej że licznik został wymieniony, i podajesz przebieg w starym i "nowym".
Awatar użytkownika
przemek217
User
User
Posty:14
Rejestracja:2013-05-08, 14:07
Lokalizacja:Limanowa

2013-05-23, 19:38

Tak będziesz robił z autem 10 lub więcej letnim?? że pojedziesz po wpis do książki na autoryzowany serwis bo samo wpisanie w książkę jest mało wiarygodne bez konkretnej pieczątki i wzmianki w historii pojazdu?? gdzie wizyta będzie droższa od samego licznika <bezradny> , nie wiem nie wnikam ale moge sie założyć że 90% osób z tego forum skorygowałoby nowy licznik do starego.
Awatar użytkownika
arnipoznań
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty:713
Rejestracja:2012-02-17, 20:22
Lokalizacja:PZ

2013-05-23, 21:46

Zico a ty mówisz na serio z tym że cofa się liczników? serio tak uważasz ? <magik>
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
zico

2013-05-23, 22:43

Pewnie że tak.

Chociaż, w liczniku który mam zamiar włożyć do swojej Astry ustawiłem równe zero. :) Z tym że tego samochodu nigdy nie sprzedam.
Awatar użytkownika
dawid2110
VIP/Moderator
VIP/Moderator
Posty:771
Rejestracja:2012-02-25, 17:07
Lokalizacja:Kielce

2013-07-21, 15:39

wracając do sprzętu za 100 zł to ważne żeby kupić z wmiare sprawdzonego źródła . Sam mam taki sprzęt i radzi sobie w pożądku ale miałem też auto co facet kupił sobie klona dla własnych użytków podłączył swoje auto walnoł autoscan i wywaliło mu eeprom ze wszystkiego co sie dało
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka komputerowa”