Reparts.pl - regeneracja części samochodowych Forum VW Skup aut Poznań Skup aut

Czy warto kupić AutoComa?

Diagnostyka samochodowa
Awatar użytkownika
shrek44
User
User
Posty: 10
Rejestracja: 2012-03-18, 21:58
Lokalizacja: Pyrlandia
Kontakt:

2012-04-15, 21:07

carlos223223 pisze:
shrek44 pisze:to ceny chinautocomow oryginał to koszt około 10000,00 oraz opłaty roczne na poziomie 2500 wieczysta gwarancja i kwartalne aktualizacje
dystrybutor pod poznaniem ;)
kolego jeszcze nie widziałem autocoma w wersji ORYGINALNEJ!!!! Nie zawaham się użyć stwierdzenia, że 4/5 urządzeń jest produkowane w Chinach, niemniej jednak autocom jest MANUFACTURED IN SWEDEN a na marginesie MADE IN CHINA. Wszystko w temacie. <magik>
No cóż ja mam oryginał i jestem bardzo zadowolony z jednej opcji
Nigdy nie mam jego braku bo w Momocie kiedy pada podjedzie serwis zabiera mój daje mi zastępstwo i po sprawie .
Ostatnio zabiłem go zupełnie dostałem nowy ;)
Awatar użytkownika
łukaszmechanik
Mod samochody ciężarowe
Mod samochody ciężarowe
Posty: 12
Rejestracja: 2012-04-15, 19:52
Lokalizacja: sochaczew

2012-04-15, 21:33

Podobnie jest z texą ale aktualizacja miażdży. Ale ja za kalibracje EBS'ów w naczepie biore 8setek i robie to w godzinkę :)
Mercedes-Benz

TIR-SERWIS
Masz problem z dużym autem Dzwoń . Naprawy bieżące, Silniki, Skrzynie biegów Mobilny serwis kraj, zagranica, elektronika, pneumatyka.
tel:690-512-406 Sochaczew
Awatar użytkownika
majster9608
User
User
Posty: 19
Rejestracja: 2012-04-09, 21:36

2012-04-24, 21:35

Kupiłem dzisiaj ten sprzęt. Zdiagnozowałem trzy samochody i jak na razie chodzi bez zarzutów. Polecam :)
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-04-25, 16:44

Mnie dziś zawiódł na clio II 1998r. 1.4 benzyna. :(
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1682
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2012-04-25, 16:48

Nie połączył się ?? majster ile zapłaciłeś ?? ceny bardzo szybko spadają sam się nad nim zastanawiam :)
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-04-25, 16:52

Co prawda nie sprawdzałem innych modułów ale na silniku poległ <placze>
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
majster9608
User
User
Posty: 19
Rejestracja: 2012-04-09, 21:36

2012-04-26, 14:02

Ja za mojego zapłaciłem 1500 zł no i + chyba 7 kabli :) Jeszcze nie wiem czy sprawdza fordy ale zapewne niedługo się dowiem:P
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-06-17, 20:38

shrek44 pisze:
Mechaniczny pisze:1000-2500 zależy z jakim wyposażeniem ale ceny spadają w błyskawicznym tempie.
to ceny chinautocomow oryginał to koszt około 10000,00 oraz opłaty roczne na poziomie 2500 wieczysta gwarancja i kwartalne aktualizacje
dystrybutor pod poznaniem ;)
no właśnie - wczoraj miałem wizyte kumpla z oryginałem ktory naprawiał sterownik abs fiata ktory uległ uszkodzeniu po kasowaniu błędów (eliminowaniu maty) autocom-em z all za 1500 zł.

wszystkie te podróbki są z 1.2011 a właśnie pożniej zrobili sporo poprawek.
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
Mechaniczny
Administrator
Administrator
Posty: 1682
Rejestracja: 2010-03-11, 13:54
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

2012-06-17, 20:45

Jest jakaś wersja juz z 2012r ?? z poprawkami ??
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-06-23, 15:42

no wlasnie na all pojawily sie jakies wersje 2012.

Ja wlasnie zastanawiam sie nad zakupem - doradzcie cos.
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-06-24, 22:49

Panowie i panie jutro będę w posiadaniu najnowszej wersji autocoma. Napiszę jak przetestuję.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-06-25, 10:23

czekam z niecierpliwoscia.

zapodaj jakies filmiki jak sie to laczy bezprzewodowo
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-06-25, 17:39

Dziś po pierwszym teście autocoma cdp plus. Na fordzie transicie 2.5 diesel śmiga extra, bardzo szybko nawiązuje połączenie. Nie ma możliwości połączenia przez bluetooth. A poza tym połączenia bezprzewodowe w jakichkolwiek autocomach przekłamują dane tak, że lepiej łączyć się przez kabel. Pozdrawiam. :)
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
kiko
Początkujący
Posty: 94
Rejestracja: 2012-03-20, 20:27
Lokalizacja: tychy

2012-06-25, 18:21

Jaki koszt? i Gdzie kupiłeś?

W czym jest problem z polaczeniem bezprzewodowo ?
Pozdrawiam Kiko
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty: 371
Rejestracja: 2012-02-19, 12:48
Lokalizacja: Włocławek

2012-06-25, 19:29

Na razie nie ma go jeszcze w sprzedaży. cdp plus nie ma wcale możliwości połaczenia bezprzewodowego. Dam znać jak więcej aut przetestuję.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka komputerowa”