Portal poświęcony motoryzacji oraz mechanice samochodowej Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl Forum VW Skup aut Poznań Skup aut Części do samochodów w Ucando

Co polecacie do diagnostyki??

Diagnostyka samochodowa
Awatar użytkownika
VW
Automistrz
Posty:166
Rejestracja:2010-04-25, 10:22

2011-01-11, 19:42

Witam temat trochę ogólnie ujęty ale sprawa dosyć prosta, prowadzę warsztat i szukam taniego rozwiązania dla diagnostyki aut osobowych.
Myślę, że laptop plus soft i kabel to najtańsze rozwiązanie czy mam rację??????????????
Jakie programy polecacie na początek??
Awatar użytkownika
szatann1981
Początkujący
Posty:30
Rejestracja:2011-01-10, 11:08

2011-01-11, 20:19

Ja posiadam kabelek do grupy VAG i do opla firmy Viaken musze powiedzieć ze autka do rocznika 2004 znakomicie śmigają oczywiście niejest to sprzęt uniwersalny bo kabelek co posiadam do VAG nie zrobi mi aut na CAN-ie (potrzebny inny). Co do programów to juz troszeczke gorzej bo sporo sie naszukałem takiego który będzie mi działał . Polski VAG fajna sprawa i euroscan.
Awatar użytkownika
genio
User
User
Posty:8
Rejestracja:2011-08-27, 17:07

2011-08-27, 17:22

Do BMW bardzo dobrze sprawdza się http://zaopatrzeniewarsztatu.pl/pl/p/BM ... S-V39-/278 . Diagnostyka poprzez system DIS- Diagnostic & Information System
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty:371
Rejestracja:2012-02-19, 12:48
Lokalizacja:Włocławek

2012-02-19, 14:31

NIe ma sensu kupować wszystkiego po kolei do każdego bo to za duży wydatek.
Jak pisałem wcześniej w innym temacie polecam autocoma, niżej link:
http://motoallegro.pl/tester-autocom-cd ... 03778.html
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
inodiag
Początkujący
Posty:31
Rejestracja:2013-03-03, 23:20
Lokalizacja:Kujawy

2013-03-03, 23:58

jak legal to texa jest spoko... autocom wysiada ... mam oba więc wiem co piszę
Diagnostyka maszyn rolniczych,sam. osobowych i motocykli .

Łukasz
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty:371
Rejestracja:2012-02-19, 12:48
Lokalizacja:Włocławek

2013-03-04, 09:19

Texa odwala numery z tego co słyszałem ale nie neguję tego co potrafi bo na niej nie pracowałem. A autocom za te pieniądze sprawuje się świetnie nawet w ciężarówce.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
inodiag
Początkujący
Posty:31
Rejestracja:2013-03-03, 23:20
Lokalizacja:Kujawy

2013-03-04, 19:00

tylko ciekawe jak się sprawdzi przy kontroli :) podpinasz a tu legitymacja ... <bezradny>
Diagnostyka maszyn rolniczych,sam. osobowych i motocykli .

Łukasz
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty:371
Rejestracja:2012-02-19, 12:48
Lokalizacja:Włocławek

2013-03-04, 20:45

inodiag, prv
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
zico

2013-03-05, 22:02

carlos223223, wciąż ci się wydaje że masz legalny ten fejsik. :) Zajrzyj na stronę producenta. http://autocom.se/en/products/autocom-illegal-piracy
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty:371
Rejestracja:2012-02-19, 12:48
Lokalizacja:Włocławek

2013-03-06, 09:26

zico, - sprzęt jest legalny.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
inodiag
Początkujący
Posty:31
Rejestracja:2013-03-03, 23:20
Lokalizacja:Kujawy

2013-03-06, 19:26

carlos223223 pisze:zico, - sprzęt jest legalny.
tak , od "majstra" , przecież on jest chińskim legalnym dystrybutorem <boisie>
Diagnostyka maszyn rolniczych,sam. osobowych i motocykli .

Łukasz
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty:371
Rejestracja:2012-02-19, 12:48
Lokalizacja:Włocławek

2013-03-06, 21:01

Ja wiem swoje i Wy wiecie swoje. Od Majstra jest dobry i legalny SPRZĘT a nie jak od niektórych co po stacjach benzynowych sprzedają bo pewnie Ty taki masz.
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
inodiag
Początkujący
Posty:31
Rejestracja:2013-03-03, 23:20
Lokalizacja:Kujawy

2013-03-06, 21:35

no teraz to poleciałeś ... sam sobie kupuje na wschodzie i nie daję zarobić tym co po stacjach sprzedają :P
"majster" to sprzęt może ma dobry ale czy legalny <bezradny>
nie ! nie jest legalny ! zapewniam Cię .
są kruczki które pozwalają sprzedawać pirata i nic z tego nie będzie ...
ale jak zrobią kontrolę w warsztacie i udowodnią że uzyskałeś z takiego sprzętu korzyść finansową to jesteś skończony ... no i o paserstwo sprawa jest murowana ... celni,skarbówa,prokuratura,masakra...
a sprzedawca powie że sprzedał bez softu ... :) niech na fakturze napisze że jest z oprogramowaniem ...
znam taki przypadek , dotyczył launch`a .
powodzenia życzę ...
Diagnostyka maszyn rolniczych,sam. osobowych i motocykli .

Łukasz
Awatar użytkownika
carlos223223
Automistrz
Posty:371
Rejestracja:2012-02-19, 12:48
Lokalizacja:Włocławek

2013-03-07, 09:18

Poruszyłeś istotna kwestię i myślę, że wiesz o co chodzi ??

Ale wkrótce się to zmieni.

Zawsze możesz od chinoli kupić te co je sklejał w piwnicy za łyżkę ryżu i zobaczymy jaki handel będzie <haha>
Kto pyta, nie błądzi :)
http://diagnostyka.abc24.pl/
Awatar użytkownika
inodiag
Początkujący
Posty:31
Rejestracja:2013-03-03, 23:20
Lokalizacja:Kujawy

2013-03-07, 12:16

chińczycy mają niezłe fabryki i zapewniam że w piwnicy ich nie produkują ...
w piwnicy to poprawiają je handlarz w PL

ja nie handluje , ale ci których znam i i kupowali na wschodzie nie maja żadnych problemów ... nawet reklamacje były uwzględniane ( kabel do vcm ford) . dobry sprzedawca i super kontakt wyklucza problemy ...

zresztą z chęcią każdemu pomogę kupić na wschodzie ...
Diagnostyka maszyn rolniczych,sam. osobowych i motocykli .

Łukasz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka komputerowa”