Co polecacie do diagnostyki??
- carlos223223
- Automistrz
inodiag, masz rację ale powiedz ile miałeś autocomów tak bez nawet 1 poprawki Wątpię, że nawet 1 sztuka się trafiła (jeśli chodzi o import z Chin). Chyba każdemu brakowało procesora odpowiadającego za prace z Fordem i BMW.
Kto pyta, nie błądzi
http://diagnostyka.abc24.pl/
http://diagnostyka.abc24.pl/
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
A jak z texą jakie ceny i co jaki czas aktualizacje
txt car+agri i komplet kabli do agri to 20 tys... do tego program do TIR i kable do TRUCK ... w sumie żeby dobrze robić car+agri+truck+budowlane to ok 35tys trzeba dać. no i motocykle ... dodatkowe 7tys z kablami ...
w sumie to sporo
można kupić txc lub nanodiaga i robić same car.
nanodiag to ok 7 tys ale nie obsługuje kabli adapterów tylko złącze obd2
aktualizacje są drogie ok 2700 na rok , można nie aktualizować i i tester dalej działa .
można zaktualizować po trzech latach i dostanie się wszystko co nas minęło pod warunkiem że akurat jest promocja i nie ma kar za nieaktualizowanie . W IC jest promocja cały rok .
do warsztatu polecam txt ponieważ ma możliwość rozbudowy o wszystko , bardzo przyszłościowy i rozwojowy sprzęt ...
w sumie to sporo
można kupić txc lub nanodiaga i robić same car.
nanodiag to ok 7 tys ale nie obsługuje kabli adapterów tylko złącze obd2
aktualizacje są drogie ok 2700 na rok , można nie aktualizować i i tester dalej działa .
można zaktualizować po trzech latach i dostanie się wszystko co nas minęło pod warunkiem że akurat jest promocja i nie ma kar za nieaktualizowanie . W IC jest promocja cały rok .
do warsztatu polecam txt ponieważ ma możliwość rozbudowy o wszystko , bardzo przyszłościowy i rozwojowy sprzęt ...
Diagnostyka maszyn rolniczych,sam. osobowych i motocykli .
Łukasz
Łukasz
Ja od jakiegoś czasu używam tester Maxidiag Autela – radzi sobie bardzo dobrze, nie ma z nim większych problemów, a skaner w miarę prosty, szybko idzie się połapać. A jaki model, to w głównej mierze zależy od tego, do czego tak naprawdę będziemy go używać – są proste modele za 200 złotych do OBDII, ale i takie zaawansowane za 4 tysiące. Trzeba po prostu przeanalizować możliwości i funkcje – Autel akurat ma taki przedział, że każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie.
Ja posluchalem carlosa i kupiłem autocoma od majstra i jak na ta chwile jestem zaje... rozczarowany tym facetem chyba mnie wyru... i to bez mydła ale narazie nie bede jeszcze nic pisał na ten temat opisze innym razem jak juz sie cala sprawa rozegra
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
- mechanikWarszaw
- User
dawid napisz chociaż jakie mniej więcej problemy występują będzie to informacja dla innych.
- Warsztat24
- Początkujący
Ja też jestem ciekaw, bo niejednokrotnie takie problemy przewijają się na różnych forach.
Narazie chyba zbyt pochopnie oceniłem faceta . Chodziło o to ze facet w pewnym momencie napisał mi zebym nie podłączał go do ciężarówek bo go upale a ja dogadywałem sie z facetem ze będzie też obsługiwał tiry . Po tej wiadomości przez 2 dni nie odpisywał mi na maile aż w końcu mnie przeprosił że sie pomylił i że oczywiście mam autokom z ciężarówka.
Na ta chwilę podłączałem auta grupy wag łączy sie bezproblemowo , na szybko spróbowałem renault kangoo i sie nie połączył ale nie koniecznie to musi być wina sprzętu . w przyszłym tygodniu sprubuje na ciężarówce to opisze co i jak . Narazie faceta nie skreślajcie zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie
Na ta chwilę podłączałem auta grupy wag łączy sie bezproblemowo , na szybko spróbowałem renault kangoo i sie nie połączył ale nie koniecznie to musi być wina sprzętu . w przyszłym tygodniu sprubuje na ciężarówce to opisze co i jak . Narazie faceta nie skreślajcie zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie
Witam opisuje dalej sprzęt jaki kupiłem
Dzisiaj podłączyłem skode oktawkę 2007 r 1.9 tdi wybieram auto sprawdzam kod silnika axr wyszukuje po skodzie nie ma..... trudno prubuje sie połączyć po pierwszym lepszym 1.9 tdi komunikacja została nawiązana . Po połączeniu spodobało mi sie to żeobroty błąd jaki był posiadał pełny opis przy jakich parametrach zaistniał tzn obroty obciązenie ciśnienie na dolocie itd (tu dla sprzętu wielki plus ) , ale wchodzę w podgląd wartości a tam nie ma podglądu pompowtrysków . dla mnie wielki minus . Tak to ok musze sie jeszcze tylko przestawić na troszkę inne nazewnictwo elementów bo troche inaczej byłem nauczony
Dzisiaj podłączyłem skode oktawkę 2007 r 1.9 tdi wybieram auto sprawdzam kod silnika axr wyszukuje po skodzie nie ma..... trudno prubuje sie połączyć po pierwszym lepszym 1.9 tdi komunikacja została nawiązana . Po połączeniu spodobało mi sie to żeobroty błąd jaki był posiadał pełny opis przy jakich parametrach zaistniał tzn obroty obciązenie ciśnienie na dolocie itd (tu dla sprzętu wielki plus ) , ale wchodzę w podgląd wartości a tam nie ma podglądu pompowtrysków . dla mnie wielki minus . Tak to ok musze sie jeszcze tylko przestawić na troszkę inne nazewnictwo elementów bo troche inaczej byłem nauczony
Każdy sprzedawca klonów w końcu popłynie. Na początku ich nie ruszają, bo czekają aż się większa suma uzbiera, którą potem w sądzie wyciągną.
strona jeszcze czynna http://diagnostyka.abc24.pl/default.asp ... pro=686086
Majster dalej sprzedaje
Ciąg dalszy opisu autocoma
Ostatnio znowu podłączałem auta z grupy vw
sharan 1.9 z 98 r diagnostyka bezproblemowa wskazuje wszystkie potrzebne wartości a nawet ustawiłem za jego pomoca kont wtrysku pompy .
a4 1.9 tdi skasowałem kontrolki serwisowe i diagnostyka ABSu
pasat 2002 r 1.9 tdi z pompowtryskiem . Jednak w eclegancki sposób można podglądnąc chwilową korektę pompowtrysków
i na koniec diagnostyka tracka mianowicie
Scania R 420 2008 r DC 12 HPI
Diagnostyka bezproblemowa podgląd pod wszystkie potrzebne wartości ciscienie i temp doładowania ciśnienie paliwa itd co jeszcze możliwość przeprowadzenia testu sprężania
Plusy takie że za tą cene robi naprawdę bardzo dużo minusy łącząc sie z autem trzeba wiedziec dokładnie z jakim autem mamy doczyniemnia np łącząc sie ze scania trzeba było wybrać tak
marka- Scania
model - r seria
rocznik -2008
rodzaj systemu-wysokoprężny
pojemnosc silnika DC 12
rodzaj silnika HPI
O ile początkowe informacje są banalne to trzeba trochę kumac żeby wiedziec z jakim silnikiem mamy do czynienia
Ciąg dalszy opisu autocoma
Ostatnio znowu podłączałem auta z grupy vw
sharan 1.9 z 98 r diagnostyka bezproblemowa wskazuje wszystkie potrzebne wartości a nawet ustawiłem za jego pomoca kont wtrysku pompy .
a4 1.9 tdi skasowałem kontrolki serwisowe i diagnostyka ABSu
pasat 2002 r 1.9 tdi z pompowtryskiem . Jednak w eclegancki sposób można podglądnąc chwilową korektę pompowtrysków
i na koniec diagnostyka tracka mianowicie
Scania R 420 2008 r DC 12 HPI
Diagnostyka bezproblemowa podgląd pod wszystkie potrzebne wartości ciscienie i temp doładowania ciśnienie paliwa itd co jeszcze możliwość przeprowadzenia testu sprężania
Plusy takie że za tą cene robi naprawdę bardzo dużo minusy łącząc sie z autem trzeba wiedziec dokładnie z jakim autem mamy doczyniemnia np łącząc sie ze scania trzeba było wybrać tak
marka- Scania
model - r seria
rocznik -2008
rodzaj systemu-wysokoprężny
pojemnosc silnika DC 12
rodzaj silnika HPI
O ile początkowe informacje są banalne to trzeba trochę kumac żeby wiedziec z jakim silnikiem mamy do czynienia
- diagnostic
- Początkujący
dawid2110, a ile płaciłeś za zestaw i co zawierał zestaw Cały czas myślę nad zakupem ac ale obawiam się o jego legalność