Witam
Za kilka miesięcy kończę lata, no i oczywiście zamierzam zrobić prawko i zdobyć małe autko. Chciałbym się po prostu doradzić doświadczonych forumowiczów czy na początek mojej przygody z samochodem mogę kupić Cieniaska. Niestety nie mogę na nic więcej sobie pozwolić jak na razie i dysponuję tylko ok. 2 tysiącami, wiem że to jest nie dużo ale kłania się realne życie w Polsce gdzie panuje bieda.
Czytałem sporo na temat tych samochodów; jedni uważają że na początek auto idealne inni ze rupieć, dlatego piszę też i tu. Mógłby ktoś mi doradzić? Interesuje mnie silnik 900 lub większy bo 700 podobno ma za duże spalanie i jest mało ekonomiczna.
Czekam na odpowiedzi, z góry dziękuję.
Fiat Cinquecento
- arnipoznań
- VIP/Moderator
900 polecam ale zwróć uwagę na stan podłogi i progów bo fiaty rdzewieją strasznie
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
- Mechaniczny
- Administrator
- Kontakt:
Dokładnie 900 i trzeba trafi dobry egzemplarz bo tak jak pisze arni lubia rdzewieć ale jak juz dobrze trafisz to bedziesz zadowolony i będziesz jezdził i jezdził
Ja jako pierwsze auto miałem właśnie cieniasa 900 z gazem bardzo polecam jako pierwszy samochód tani w eksploatacji nawet jak się coś popsuje to części też tanizna . Powiem tak jeśli już 700 to patrz żeby był na polskim gaźniku
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
no właśnie ja również chcę kupić cieniaska, zastanawiałem się nad tico ale słyszałem że ma o wiele gorsze blachy od cieniasa. Zainteresowała mnie ta marka i rozglądałem się nawet za kilkoma, te które oglądałem były w bardzo dobrym stanie mechanicznym i blachy też miały zdrowe. Byłem z bratem mechanikiem-zna się na rzeczy i wie co mówi.
Dzieki wielkie za rady ;]
ps. dodam że właśnie cieniasek z gazem to jest coś ;p niby mały silnik i nie powinien tak dużo palić ale w tych czasach gdzie benzyna sięga 5.80 a gaz o połowę tańszy to jest zasadnicza różnica ;]
ps. dodam że właśnie cieniasek z gazem to jest coś ;p niby mały silnik i nie powinien tak dużo palić ale w tych czasach gdzie benzyna sięga 5.80 a gaz o połowę tańszy to jest zasadnicza różnica ;]
Pomogłem Ci?? Postaw Browarka
No stary wiem z doświadczenia że przy dobrze wyregulowanym gazie nie ma różnicy w jeździe a spalanie 6 benzyny 7 gazu( ja tak miałem) więc benzyna 34.80 na 100 a gaz 19.60 na 100 trochę różnica . A cienias wcale źle wyglądać nie musi mój miał alufelgę centralny zamek szyberdaszek elektryczne szyby z tyłu przyciemnione był czerwony i miał zderzaki pod kolor jakby nie to że silnik zdychał sprzęgło się ślizgało i zaczeły się robić dziury w progach to bym go nie sprzedał
a i jescze wgnieciona maska przez tyłek pewniej dziewczyny wspomnienia są cudownie po cieniasie
a i jescze wgnieciona maska przez tyłek pewniej dziewczyny wspomnienia są cudownie po cieniasie
Szanuj czas innych. Jeśli pomogłem postaw piwo
Dokładnie tico ma słabiutkie blachy ale kolega miał tico i gdyby nie blachy silnik jeszcze by pojezdził pare dobrych lat silnik to jest + jeśli chodzi o tico.Presario pisze:no właśnie ja również chcę kupić cieniaska, zastanawiałem się nad tico ale słyszałem że ma o wiele gorsze blachy od cieniasa. Zainteresowała mnie ta marka i rozglądałem się nawet za kilkoma, te które oglądałem były w bardzo dobrym stanie mechanicznym i blachy też miały zdrowe. Byłem z bratem mechanikiem-zna się na rzeczy i wie co mówi.
Tylko 900 - jest to wystarczające autko na początek i nie tylko. Tylko ważne abyś sprawdził jak już wyżej pisano podłoge , progi oraz bagażnik przy nadkolach bo lubią te elementy znikać ( rdza ).
Ewentualnie w cene 2tysi możesz poszukać golfa 2 - kupisz w tej cenie ale wszystko zależy od stanu autka. A jeżeli lubisz jakieś extreme to polecam poloneza 1.4 16v silnik Rovera dobrze lata bokami co prawda też gnije lecz jak sie trafi na dobry egzemplarz to długo posłuży no i autko wygodniejsze oraz wieksze.
Ewentualnie w cene 2tysi możesz poszukać golfa 2 - kupisz w tej cenie ale wszystko zależy od stanu autka. A jeżeli lubisz jakieś extreme to polecam poloneza 1.4 16v silnik Rovera dobrze lata bokami co prawda też gnije lecz jak sie trafi na dobry egzemplarz to długo posłuży no i autko wygodniejsze oraz wieksze.
Pozdrawiam Kiko
- arnipoznań
- VIP/Moderator
miałem takiego poldżera z gazem i polecam mało pali i ma moc ale gnije, oddałem go szwagrowi za butelkę whisky
I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE